Deze 4-jarige jongen is erin geslaagd het Coronavirus te verslaan ondanks zijn strijd tegen kanker

Janine image
door Janine

26 Mei 2020

Deze 4-jarige jongen is erin geslaagd het Coronavirus te verslaan ondanks zijn strijd tegen kanker
Advertisement

Archie is een 4 jarige jongen die helaas een heel moeilijke periode doormaakt. De strijd tegen kanker die sinds 2019 gaande is, was niet genoeg, zelfs het Coronavirus heeft besloten tegen hem te vechten. Met het uitbreken van de pandemie namen de ouders van Archie alle mogelijke voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat hun zoon werd besmet, maar het was niet genoeg. In ieder geval is Archie nu genezen van het virus en hoewel hij chemotherapie moet blijven ondergaan, geeft hij nu hoop aan al die ouders die bezorgd zijn over het lot van hun zieke kinderen.

via metro.co.uk

Advertisement

Archie kreeg in januari 2019 de diagnose neuroblastoom, een tumor die jongere mensen treft. Sindsdien heeft hij altijd laten zien dat hij een vechter is, die de fysieke en psychologische moeilijkheden van de ziekte onder ogen ziet. Met de verspreiding van Covid-19 namen zijn ouders onmiddellijk voorzorgsmaatregelen omdat ze wisten dat het kind risico liep. Ze vermeden elk contact met andere mensen, maar blijkbaar was dat niet genoeg.

Advertisement

Archie bleek positief te testen op het Coronavirus en had lichte koorts. De jongen en zijn vader werden in het ziekenhuis opgenomen, terwijl zijn moeder thuis bleef bij Archie's tweelingbroer Henry. Het waren moeilijke dagen voor hen, niet alleen omdat ze gescheiden waren, maar ook in huis moesten blijven. Gelukkig vertoonden Archie en zijn vader na een paar dagen verbetering en werden ze ontslagen. Ze moesten thuis in isolement, maar het gezin was in ieder geval weer samen.

Archie's ouders verbergen hun angst voor de toch al precaire gezondheidsproblemen niet, niet wetende hoe het Coronavirus zijn immuunsysteem zou aanvallen. Archie verloor echter de moed niet en bleef vechten als een kleine held. Vandaag kan hij zeggen dat hij het virus heeft verslagen en hoewel hij nog steeds het lange pad van chemotherapie tegemoet gaat, geeft hij hoop en moed aan al die ouders die bang zijn voor hun zieke kinderen.

Kom op Archie!

Advertisement