Een 94-jarige vrouw werd gearresteerd omdat ze de huur in haar bejaardentehuis niet had betaald

Janine image
door Janine

28 Mei 2020

Een 94-jarige vrouw werd gearresteerd omdat ze de huur in haar bejaardentehuis niet had betaald
Advertisement

Juanita Fitzgerald werd door de lokale politie gearresteerd op beschuldiging van het niet betalen van de huur voor haar huis in Florida, het Franklin House. De oude vrouw verzette zich met alle macht tegen de politie, maar werd uiteindelijk naar het bureau gesleept en in de boeien geslagen. De bejaarde vrouw was bovendien bijna jarig: de arme oude vrouw moest haar 94e verjaardag in een cel doorbrengen! Stel je de nachtmerrie eens voor die Juanita, een oudere en eenzame vrouw, zou moeten doormaken omdat ze de 161 dollar huur niet had betaald.

via Youtube / NBC4 Columbus

Advertisement
Youtube / NBC4 Columbus

Youtube / NBC4 Columbus

Juanita had geweigerd de huur te betalen omdat ze ervan overtuigd was dat ze spoedig zou sterven; in ruil daarvoor bood ze de structuur de mogelijkheid om de helft van al haar bezittingen te gebruiken - een voorstel dat grotendeels werd afgewezen. Ten tijde van de arrestatie gaf Juanita niet op en verzette zich, waarbij ze zich opzettelijk uit haar rolstoel liet vallen. Ze liep verschillende oppervlakkige verwondingen en kneuzingen op door het handgemeen met de politie. De bejaarde vrouw is helemaal alleen, buiten het verpleeghuis waar ze verbleef, aangezien haar familie in Tennessee woont. De vrouw vroeg expliciet om haar zoon niets over dit incident te vertellen.

Gelukkig kreeg haar arrestatie zo'n enorm gehoor dat verschillende externe hulpmiddelen tussenbeide kwamen: Juanita werd op borgtocht van $500 vrijgelaten.

Advertisement
seniorhousingnet.com

seniorhousingnet.com

Eenmaal uit de gevangenis kreeg de vrouw steun van de Mid-Florida Homeless Coalition, een vereniging die hulp biedt aan daklozen en die er in dit geval voor wilde zorgen dat Juanita niet op straat terechtkwam. Om Juanita te steunen, is er een fondsenwervende pagina geopend op GoFund Me en verschillende verenigingen hebben zich ingespannen om een degelijke en veilige accommodatie voor haar te vinden.

We hopen dat Juanita in alle rust kan genieten van de laatste jaren van haar leven!

Advertisement