Lopen helpt gewrichten los te maken, hart- en vaatziekten te voorkomen en bevordert geluk en motivatie

Janine image
door Janine

31 Mei 2020

Lopen helpt gewrichten los te maken, hart- en vaatziekten te voorkomen en bevordert geluk en motivatie
Advertisement

Wie zei er dat hardlopen de voorkeur heeft boven stevig doorwandelen om af te vallen, vet te verbranden, de spiermassa en botten te versterken? Niets is minder waar, volgens de wetenschap, want ondanks dat hardlopen een uitstekende effectieve fysieke oefening is (zolang je hebt getraind om ​​verschillende minuten te hardlopen zonder te stoppen), heeft wandelen in plaats daarvan grotere voordelen die niet mogen worden onderschat.

via Health Line

Advertisement
Pxfuel

Pxfuel

In tegenstelling tot hardlopen is een stevige wandeling een uitgebalanceerde cardio-oefening: als de eerste de vetverbranding en de ontwikkeling van spiermassa bevordert, is het ook waar dat het de aanmaak van cortisol, het stresshormoon, bevordert, wat na afloop een hongergevoel ontwikkelt om de verbrande calorieën te compenseren.

Een wandeling daarentegen bevordert niet alleen de aanmaak van cortisol, maar helpt ook de afgifte van serotonine en dopamine, de hormonen van motivatie en geluk; bovendien voorkomt het lopen beschadiging aan de gewrichten en osteoporose, en bevordert deze cardio-oefening, als het vaak wordt uitgevoerd, de goede ontwikkeling en gewrichtssmering.

Advertisement
Wallpaper Flare

Wallpaper Flare

Een studie uitgevoerd door Dr. Gregg Fonarow benadrukte de verdere voordelen van wandelen, vooral voor de bevolking van 50 jaar en ouder; volgens Fonarow is lopen een beweging die hart- en vaatziekten bij 65-plussers kan voorkomen. Een perfecte oefening voor de gezondheid van ons hart, op alle leeftijden, maar zeker een potentieel wondermiddel voor iedereen die deel uitmaakt van de leeftijdscategorie vanaf 50 jaar.

Lopen is goed voor hart, gewrichten en spieren, het verwijdert eventuele negatieve gedachten, produceert serotonine en dopamine en maakt ons gelukkiger en gemotiveerder. Trek een paar geschikte sportschoenen aan, comfortabele kleding, neem altijd een fles water mee om jezelf regelmatig te hydrateren en ... je bent er klaar voor!

Advertisement