Lopen helpt gewrichten los te maken, hart- en vaatziekten te voorkomen en bevordert geluk en motivatie - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Lopen helpt gewrichten los te maken,…
5 kinderen zijn wees geworden na het verlies van hun vader aan het coronavirus: 6 jaar eerder overleed hun moeder aan kanker Een rouwende vader deelt zijn gedachten over de zelfmoord van zijn 12-jarige zoon: het is de schuld van het isolement

Lopen helpt gewrichten los te maken, hart- en vaatziekten te voorkomen en bevordert geluk en motivatie

Door Janine
2.027
Advertisement

Wie zei er dat hardlopen de voorkeur heeft boven stevig doorwandelen om af te vallen, vet te verbranden, de spiermassa en botten te versterken? Niets is minder waar, volgens de wetenschap, want ondanks dat hardlopen een uitstekende effectieve fysieke oefening is (zolang je hebt getraind om ​​verschillende minuten te hardlopen zonder te stoppen), heeft wandelen in plaats daarvan grotere voordelen die niet mogen worden onderschat.

foto: Pxfuel

In tegenstelling tot hardlopen is een stevige wandeling een uitgebalanceerde cardio-oefening: als de eerste de vetverbranding en de ontwikkeling van spiermassa bevordert, is het ook waar dat het de aanmaak van cortisol, het stresshormoon, bevordert, wat na afloop een hongergevoel ontwikkelt om de verbrande calorieën te compenseren.

Een wandeling daarentegen bevordert niet alleen de aanmaak van cortisol, maar helpt ook de afgifte van serotonine en dopamine, de hormonen van motivatie en geluk; bovendien voorkomt het lopen beschadiging aan de gewrichten en osteoporose, en bevordert deze cardio-oefening, als het vaak wordt uitgevoerd, de goede ontwikkeling en gewrichtssmering.

Een studie uitgevoerd door Dr. Gregg Fonarow benadrukte de verdere voordelen van wandelen, vooral voor de bevolking van 50 jaar en ouder; volgens Fonarow is lopen een beweging die hart- en vaatziekten bij 65-plussers kan voorkomen. Een perfecte oefening voor de gezondheid van ons hart, op alle leeftijden, maar zeker een potentieel wondermiddel voor iedereen die deel uitmaakt van de leeftijdscategorie vanaf 50 jaar.

Lopen is goed voor hart, gewrichten en spieren, het verwijdert eventuele negatieve gedachten, produceert serotonine en dopamine en maakt ons gelukkiger en gemotiveerder. Trek een paar geschikte sportschoenen aan, comfortabele kleding, neem altijd een fles water mee om jezelf regelmatig te hydrateren en ... je bent er klaar voor!

Tags: NuttigGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt