Deze jongen is op 13-jarige leeftijd al afgestudeerd: hij is de jongste van zijn universitaire collega's - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze jongen is op 13-jarige leeftijd…
Een oude vrouw kan niet koken en roept om hulp: 2 politieagenten arriveren en maken haar avondeten klaar Een vrouw strooit de as van haar geliefde hond uit in zijn favoriete park: zijn figuur lijkt op de foto te verschijnen

Deze jongen is op 13-jarige leeftijd al afgestudeerd: hij is de jongste van zijn universitaire collega's

06 Juni 2020 • Door Janine
3.792
Advertisement

Jack Rico is een tiener zoals vele anderen: hij houdt van videogames en wordt regelmatig door zijn ouders terechtgewezen tijdens de heftige discussies die hij heeft met zijn oudere zus. Kortom, alles volgens de normen voor pappa en mamma. Maar Jack heeft vaardigheden die niet erg gebruikelijk zijn bij zijn leeftijdsgenoten - op slechts 13-jarige leeftijd, heeft hij namelijk al binnen 2 jaar 4 HBO-diploma’s (Associate Degrees) behaald. Jack was pas dertien jaar oud, aan het begin van zijn pubertijd, met de mogelijkheid om te kunnen kiezen uit de beste universiteiten van het land.

via: CNN

Jack is afgestudeerd aan het Fullerton College in Californië en is officieel erkend als de jongste jongen die in de afgelopen 107 jaar zo'n resultaat heeft behaald. Een Associate Degree is een in het Amerikaanse schoolsysteem 2-jarige opleiding, waarna het mogelijk is om de universiteit te betreden; na het behalen van deze kwalificatie is 1 jaar aanvullende studie voldoende om een ​​diploma van het eerste niveau te behalen. Jack was in ieder geval niet tevreden met slechts één Associate Degree, maar hij behaalde er 4, waaronder Geschiedenis en Sociale Wetenschappen.

“Ik hou ervan nieuwe dingen te leren”, zei Jack. Jacks moeder, Andrade, zegt dat ze altijd al op de hoogte was van de "gave” van haar zoon, sinds zijn kindertijd. Toen hij 4 jaar werd vroeg Jack niet, zoals alle kinderen, om naar Disneyland te gaan, maar vertelde zijn moeder dat hij het Witte Huis wilde zien. Andrade vertelde hem dat dit een nogal veeleisende reis zou worden voor een 3-jarig kind en voegde er gekscherend aan toe: "Als je de namen van alle presidenten kunt onthouden, dan zal ik je daarheen brengen." Een week later stond de zoon voor zijn moeder. De waarheid is dat Jack de namen van de presidenten al uit zijn hoofd kende, maar hij had de tijd genomen om de namen van de vice-presidenten ook te onthouden.

Advertisement

De volgende stap voor Jack Rico? De universiteit van Nevada. Voorlopig weet Jack nog niet wat de toekomst voor hem in petto heeft - hoewel hij een erg slimme jongen is, is hij pas 13 jaar oud en zijn grootste zorg op dit moment, zijn videogames.

We wensen dit kleine genie veel succes!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt