Een 4-jarig meisje geeft het beenmerg aan haar kleine broertje die aan een zeldzame ziekte lijdt waardoor ze zijn leven redt - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een 4-jarig meisje geeft het beenmerg…
Francesca werd met 24 weken te vroeg geboren: haar voet is net zo groot als de munt van 1 cent Een toerist breekt een armband in een winkel en valt flauw nadat ze ontdekt dat het $44.000 kost

Een 4-jarig meisje geeft het beenmerg aan haar kleine broertje die aan een zeldzame ziekte lijdt waardoor ze zijn leven redt

Door Janine
3.493
Advertisement

Toen hij werd geboren, leek de kleine Colton een perfect gezonde baby. We schreven "leek" omdat, een paar dagen na de geboorte, de gebruikelijke medische controles helaas een zeldzame en zeer ernstige aandoening bij hem aan het licht brachten.

We hebben het over ernstige gecombineerde immuunstoornis, ook wel bekend als "bubble baby disease”. Een naam die boekdelen spreekt over de ernst van de pathologie: kinderen geboren met deze zeldzame disfunctie hebben een immuunsysteem dat niet in staat is om infecties te bestrijden, zelfs niet de meest banale, en daarom moeten ze volledig geïsoleerd leven van de buitenwereld. Onnodig de schok te beschrijven die de familie voelde toen ze dit nieuws ontving. Het was echter juist van de familie van de pasgeborene dat er een prachtige actie kwam, die het leven van de baby letterlijk heeft gered.

Het is bekend dat kinderen ons soms lessen en voorbeelden van moed kunnen geven die we zelden bij volwassenen vinden. Het zal vanwege hun puurheid zijn, of een slechte kennis van het gevaar: wat de reden ook is, Colton's jongere zus Khloe heeft besloten het jongetje op een absoluut ontroerende manier te helpen.

Niemand in huis zou het risico kunnen lopen Colton in gevaar te brengen, door misschien ziekten mee naar huis te brengen die hem fataal zouden kunnen zijn. Het leven was niet eenvoudig, aangezien de twee zussen Krissy en Khloe schoollessen moesten volgen in een beschermde omgeving buiten de school. Opofferingen en voorzorgsmaatregelen gingen door totdat de artsen de ouders van het kind vertelden dat de enige manier om de ziekte te bestrijden een beenmergtransplantatie was. 

Vader, moeder en de twee dochters ondergingen tests om erachter te komen wie compatibel voor de kleine Colton was, en de uitslag was duidelijk: het was Khloe, de jongste dochter, slechts 4 jaar oud. Het meisje begreep van haar kant dat haar broertje in moeilijkheden verkeerde: ze overwon een normale angst en toonde voorbeeldige moed, ze onderging alle medische procedures om het beenmerg te verwijderen en het aan haar broertje te geven. Haar moeder zei dat ze vaak tegen haar broertje zei: “Ik zal je leven redden”.

Advertisement

En dat deed ze, want de beenmergtransplantatie was - gelukkig - succesvol. Colton kon, na een maand in het ziekenhuis te hebben doorgebracht, naar huis terugkeren, in de hoop, van de kant van de artsen, dat hij binnen ongeveer een jaar een normaal leven zou kunnen leiden, net zoals elk kind verdient.

De bijdrage van Khloe was ronduit fundamenteel om Colton en zijn dierbaren nieuwe hoop en de mogelijkheid te geven om met meer sereniteit en gezondheid op te groeien. Het valt niet te ontkennen: dit 4-jarige meisje gedroeg zich als een echte heldin, en als zij en haar broertje volwassen zijn, zullen ze ongetwijfeld allebei de mooie episode herinneren die hen verenigt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt