Een zwerfkat met een zeldzame ziekte aan haar poot wordt gered en leert alleen te lopen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een zwerfkat met een zeldzame ziekte…
Een miljonair geeft al het geld voor de bruiloft van zijn dochter uit om appartementen te bouwen voor 200 daklozen Een dakloze wordt gearresteerd: zijn trouwe hond achtervolgt de politieauto om hem niet alleen te laten

Een zwerfkat met een zeldzame ziekte aan haar poot wordt gered en leert alleen te lopen

Door Janine
4.700
Advertisement

Er zijn mensen die echt alles zouden doen om een ander in nood te helpen. En we hebben het niet alleen over mensen, maar ook en vooral over dieren. Niet alle honden en katten worden geboren en groeien op met het geluk te kunnen rekenen op een dak, een gezin en een goede gezondheid.

Dit was ook het geval bij de hoofdrolspeler van het verhaal dat we je gaan vertellen. Een zwerfkat die van jongs af aan heeft geleerd om te gaan met een slechte gezondheid en lijdt aan een zeldzame ziekte aan haar poten. Gelukkig ontmoette ze gulle mensen op haar weg die haar een tweede kans op leven gaven.

We zijn in Californië en de kat waar we je over willen vertellen heet Melody. Toen ze werd gevonden, bevonden haar voorpoten zich in een zodanige toestand dat ze praktisch "uitgespreid" leken aan de zijkanten: om te lopen moest de arme kat zich bijna naar voren slepen.

Vrijwilligers van de groep Love Your Feral Felines namen haar weg van de straat en gaven haar alle zorg die ze nodig had. Geïnformeerd over de ontdekking, namen ze de kat onmiddellijk mee en ontdekten, na grondig onderzoek, dat ze leed aan het zogenaamde "zwemmersyndroom". Het is een afwijking in de ontwikkeling die de voorpoten treft, die opener zijn dan normaal en lopen praktisch onmogelijk maken.

Onnodig te zeggen dat een dergelijke aandoening dodelijk zou kunnen zijn voor een zwerfkat als Melody. Niet lopen betekent niet in staat zijn om voedsel te krijgen, noch te kunnen ontsnappen uit gevaarlijke situaties. De jongeren van de vereniging besloten echter alles in het werk te stellen om ervoor te zorgen dat de kat een normaal leven kon leiden zoals de anderen. Gelukkig kan het syndroom waardoor ze werd getroffen, worden gecorrigeerd met therapie, die op jonge leeftijd moet worden uitgevoerd, wanneer de gewrichten nog in de ontwikkelingsfase zijn.

Advertisement

De dierenartsen die haar behandelden, met speciale verbanden, spalken en dagelijkse oefeningen, slaagden erin Melody weer op de been te krijgen. De revalidatie was zwaar en lang, maar het kitten heeft het langzaam gered, mede dankzij een ander kitten uit het revalidatiecentrum, Poco genaamd, waardoor ze werd ondersteund tijdens het lange behandelingsproces. Uiteindelijk was het verband om de poten in de juiste positie te houden niet langer nodig, en Melody kon alleen lopen. Eindelijk kan ze genieten van het leven, met de genegenheid en zorg die een vrijwilliger van de structuur, Heather, en haar dochter hebben besloten haar te geven door haar mee naar huis te nemen. Een prachtig verhaal van compassie en altruïsme, dat iedereen vertrouwen en hoop weet te geven.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt