Deze moeder werkte 12 uur per dag op de vismarkt om haar zoon te laten studeren: hij is nu arts - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze moeder werkte 12 uur per dag op…
De neus van deze man meet 8,8 cm: een record waardoor hij in het Guinness Book of Records kwam te staan Artsen verklaren een pasgeborene dood: hij komt na 2 uur weer tot leven dankzij het contact met zijn moeder

Deze moeder werkte 12 uur per dag op de vismarkt om haar zoon te laten studeren: hij is nu arts

Door Janine
3.435
Advertisement

Een ouder zou alles doen voor zijn kinderen, laat staan ​​een alleenstaande moeder voor haar enige zoon. Nanita Ronquillo, een 55-jarige vrouw, heeft een viskraam op een lokale markt in haar stad op de Filipijnen. Ze verdient iets minder dan $20 per dag en werkt elke dag meer dan 12 uur. Haar doel? Haar zoon de juiste opleiding verzekeren: alleen met een goed opleidingsniveau kan je jezelf verlossen van armoede en het leven krijgen dat je verdient. Nanita moet dit goed hebben begrepen, want ze heeft hard gewerkt om haar zoon John Nico Ronquillo dit doel te laten bereiken.

Nanita werkt van 's ochtends vroeg tot ’s avonds laat onvermoeibaar in haar viskraam om haar zoon te kunnen geven wat hij verdient. Dankzij deze vastberadenheid heeft John zijn doel bereikt en ook de wens van zijn moeder vervuld: arts worden. Nanita had een moeilijk en lijdzaam leven - ze moest haar man verlaten toen ze erachter kwam dat hij haar bedroog met een andere vrouw en inmiddels al een nieuw gezin had opgebouwd; maar ze gaf haar zoon niet op, integendeel, ze stond erop dat hij een beter leven zou kunnen leiden dan het hare.

Hoewel Nanita vroeg wakker wordt en al om 5 uur 's ochtends vis begint te verkopen, tot laat in de avond, zijn er momenten in hun leven geweest dat John Nico zijn studie moest onderbreken en niet meer naar school kon, om het simpele feit dat Nanita niet genoeg geld kon verdienen.

Advertisement

Gelukkig hebben de grote inspanningen die deze moeder en haar zoon in de loop van hun leven hebben geleverd, hun vruchten afgeworpen: John Nico is afgestudeerd in geneeskunde, zij het met enige vertraging, en is nu een jonge arts.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt