De elektrische rolstoel van een gehandicapte 9-jarige jongen werd gestolen: geïdentificeerd en gearresteerd - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De elektrische rolstoel van een gehandicapte…
De 105-jarige overgrootvader omhelst zijn pasgeboren achterkleinkind in een prachtig tafereel vol genegenheid 4 ganzen worden de

De elektrische rolstoel van een gehandicapte 9-jarige jongen werd gestolen: geïdentificeerd en gearresteerd

Door Janine
2.283
Advertisement

Voor een kind met ernstige invaliderende pathologieën zijn de elektrische rolstoel en het zitje om in de auto te plaatsen echt alles; zonder deze zouden mensen met een lichamelijke beperking niet vrij kunnen bewegen binnen de muren van hun huis, noch naar buiten kunnen worden begeleid door hun ouders of verzorgers om te gaan wandelen, medische bezoeken af ​​te leggen, enzovoort. Stel je de woede van de ouders voor bij het nieuws dat de speciale stoel van hun kind plotseling was gestolen.

In de nacht van 8 op 9 juni 2018 werd Ludivine Guillot, de moeder van kleine Enzo, het slachtoffer van een diefstal op de parkeerplaats onder haar huis, in de Franse stad Rouen. Er was ingebroken in de auto van Ludivine: de gehandicaptenkaart van de 9-jarige, de aangepaste stoel, de riemen om hem te vergrendelen en vooral de elektrische rolstoel, een essentieel hulpmiddel om met Enzo naar buiten te gaan, ontbraken.

Het kind uit Rouen lijdt aan de ziekte van Sanfilippo, een neurodegeneratieve ziekte die hem niet in staat stelt te bewegen; met deze plotselinge diefstal die het hele gezin van streek maakte, kon Enzo de deur niet meer uit, omdat een dergelijke elektrische rolstoel is gebouwd door zich aan te passen aan de fysieke behoeften van het kind: Enzo weegt 25 kilo en de elektrische stoel is speciaal ontworpen voor zijn verplaatsingen buitenshuis.

Zo'n elektrische stoel is erg duur, rond de 1650 euro, waarvan 600 door de familie en de rest door de sociale zekerheid is betaald.

Advertisement

Na de oproep van zijn moeder op de Facebook-pagina "De l’espoir pour Enzo", was de solidariteit van buren, familieleden, de gemeente Rouen en gebruikers van sociale media onmiddellijk voelbaar dankzij de vrijgevigheid van veel anonieme mensen. Maar de aanschaf van een nieuwe rolstoel was uiteindelijk niet nodig...

Omdat de dief uiteindelijk werd geïdentificeerd, gearresteerd en zijn gevangenisstraf uitzat. Gerechtigheid voor een werkelijk minderwaardige diefstal, niet alleen ten koste van een gezin in moeilijkheden, maar ook voor de arme Enzo, die op 9-jarige leeftijd het huis niet meer uit kon vanwege noodzaak of medische bezoeken omdat zijn speciale uitrusting weg was!

Eind goed al goed, voor Enzo en zijn familie; de inmiddels 10-jarige jongen heeft gelukkig zijn elektrische rolstoel, de aangepaste autostoel en zijn invaliditeitskaart weer, om met meer sereniteit door te gaan.

Dag Enzo, wij staan achter je!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt