In de liefde hoef je niet per se perfecte partners te zijn, maar wel elkaars "beste vrienden" - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In de liefde hoef je niet per se perfecte…
Het 3-jarige meisje is het bruidsmeisje op de bruiloft van haar beenmergdonor: ze heeft haar gered van leukemie Hij heeft een hersentumor, maar besluit te trouwen en krijgt een dochter: hij kan zijn gezin nog altijd knuffelen

In de liefde hoef je niet per se perfecte partners te zijn, maar wel elkaars "beste vrienden"

Door Janine
1.359
Advertisement

Liefde is een van de meest pure gevoelens die je ooit in je leven kunt ervaren; in de loop van de jaren hebben we veel ervaringen, we ontmoeten veel mensen aan wie we min of meer gehecht raken, afhankelijk van de mate van genegenheid die we voor hen voelen. En dan gebeurt het onverwachte: we worden verliefd op een persoon, we zijn er onlosmakelijk mee verbonden en we besluiten ons hart te geven aan dit individu dat voor ons zo speciaal is.

foto: Pxhere

Een van de pijlers van een stabiele liefdesrelatie is die van compleet vertrouwen: als men elkaar niet vertrouwt, kan er geen blijvende liefde zijn; bovendien moet ware liefde ook gebaseerd zijn op volledige transparantie onderling: de gebreken van de een moeten de verdiensten van de ander zijn, de steun moet wederzijds en totaal zijn. Is je liefdesrelatie gebaseerd op deze waarden? Voel je je volledig geaccepteerd door je partner?

Als het antwoord ontkennend is, moet je jezelf afvragen of de liefde die je voor elkaar voelt echt is of op welk punt je in je relatie bent; onthoud dat je partner allereerst je beste vriend moet zijn.

Een partner moet het vermogen hebben om zich volledig in de schoenen van de wederhelft te plaatsen, zijn gebreken, zijn fouten, zijn tekortkomingen en fouten te kunnen accepteren; de perfecte partner moet weten te luisteren en er moet naar hem geluisterd worden. Het lijkt een dwaze of inconsequente bevestiging, maar het is echt waar dat we een partner verdienen die ook en vooral onze beste vriend is.

Omdat de waarden die we opbouwen in een vriendschap, zoals loyaliteit, vertrouwen, weten hoe we ons met elkaar moeten identificeren, empathie en totale acceptatie, de fundamentele basis zijn om te weten hoe we ook een sentimentele relatie kunnen opbouwen die kan werken. Vind je ook niet?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt