Een 2-jarige jongen heeft koorts en hoest na het inslikken van water in het zwembad: hij is gered van "secundaire verdrinking" - BekijkDezeVideo.nl
x
Een 2-jarige jongen heeft koorts en…
Een pasgetrouwd stel nodigt de schoonmoeder uit op huwelijksreis: als ze terug zijn blijkt dat de vrouw zwanger is van haar schoonzoon Een 11-jarig meisje verkoopt door haar zelf geschreven sprookjes om haar ouders te helpen bij de wederopbouw van hun huis

Een 2-jarige jongen heeft koorts en hoest na het inslikken van water in het zwembad: hij is gered van "secundaire verdrinking"

24 Juni 2020 • Door Janine
6.753
Advertisement

De zomer komt eraan, en daarmee het zorgeloze plezier van kinderen; je gaat niet meer naar school, het is mooi weer, de temperatuur stijgt en al je vrienden ontmoeten elkaar aan zee of in zwembaden. Een perfect programma dat geen potentieel gevaarlijke context lijkt te zijn, maar een reddingsverhaal van een vader die in de staat Colorado in de Verenigde Staten plaatsvond, waarschuwt alle ouders voor een onzichtbare val in de zwembaden…

foto: ABC 13

Garon Vega, de vader van Gio, een 2-jarige jongen uit Colorado, zegt dat hij zijn zoon naar het gemeentelijk zwembad heeft gebracht voor wat plezier, maar toen ze daarna naar huis terugkeerden, merkte Garon dat de jongen symptomen begon te krijgen met ernstige hoofdpijn, daarna hoesten en stijgende koorts.

De zichtbaar bezorgde vader ging op zoek naar een rationele verklaring voor die symptomen die verband hielden met het zwembad, en zo kwam hij het tragische verhaal van Frankie Delgado tegen; deze 4-jarige jongen uit Houston, in Texas, stierf tijdens het weekend van Memorial Day nadat hij per ongeluk wat water had ingeslikt tijdens het zwemmen met zijn familie.

foto: ABC 13

Wat Delgado betreft, vermoedden artsen een geval van "secundaire verdrinking", een aandoening die optreedt wanneer iemand water inslikt dat urenlang in de longen vast komt te zitten. Het kan tot 24 uur na het verlaten van het water duren voordat duidelijke symptomen optreden; secundaire verdrinking kan in elk water voorkomen, inclusief de eigen badkuip; hoewel er ook gevallen zijn voorgekomen bij volwassenen, zijn kinderen de meest voorkomende slachtoffers.

Na het verhaal van de arme Frankie te hebben gelezen, nam Garon de kleine Gio onmiddellijk mee naar de eerste hulp, waar artsen de symptomen van secundaire verdrinking bevestigden: “Röntgenfoto's toonden aan dat hij een aanzienlijke hoeveelheid water in zijn longen had, en het was maar goed dat we hem meteen naar het ziekenhuis brachten, want als we dat niet hadden gedaan, had hij het niet gered,” zei Garon.

Een verhaal met een gelukkig einde dat van Gio en vader Garon, maar dat alle ouders waarschuwt voor de mogelijke gevaren die het gevolg kunnen zijn van een dagje uit naar het zwembad. Wees allemaal heel voorzichtig!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt