Een studente met een beperking wordt uitgesloten van de eindejaarsfoto's: haar familie is onthutst - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een studente met een beperking wordt…
Niet alleen plezier: samen zijn met kleinkinderen zou ook de gezondheid van grootouders verbeteren Grootouders zijn een veilige haven voor hun kleinkinderen: door hun aanwezigheid groeien ze beter op

Een studente met een beperking wordt uitgesloten van de eindejaarsfoto's: haar familie is onthutst

Door Janine
1.924
Advertisement

De hogere school is een periode die velen van ons herinneren met nostalgie en geluk. De ervaringen, de zorgeloosheid, het gelach met klasgenoten en vrienden met wie je veel tijd doorbracht: het zijn allemaal dingen die worden geleefd en een leven lang een stempel drukken.

Jammer dat er naast gelukkige momenten en goede herinneringen soms ook ervaringen kunnen plaatsvinden die allesbehalve plezierig zijn. Zoals wat Glenda beleefde, een Amerikaanse studente met een beperking, toen ze zich realiseerde dat haar foto opzettelijk was uitgesloten van het jaarboek.

Het album met foto's van alle leerlingen die de school hadden bezocht is een hele leuke herinnering om te bewaren, maar dat werd dit meisje door de school ontnomen. Het college in New Jersey waar ze op zat, in Watchung Hills, deed precies dat: Glenda stond niet op de foto's van de leerlingen en de episode resulteerde in een "zaak".

Het verhaal werd bekend gemaakt door de zus van het meisje, Claudia, die vertelde hoe verdrietig en moeilijk het was om Glenda te laten begrijpen waarom ze niet in het jaarboek was opgenomen. “Ze kan het niet begrijpen en ze was erg verdrietig omdat het lijkt alsof ze als anders werd beschouwd”, vertelde ze.

Woede en teleurstelling voor de familie van dit meisje lieten niet lang op zich wachten en de post van haar zus vestigde veel aandacht op een gevoelig en bediscussieerd onderwerp zoals de inclusie van mensen met een beperking in de samenleving en de mogelijkheden die alle anderen hebben. Vaak hebben deze mensen in hun eentje niet de mogelijkheid om hun rechten te doen gelden, en daarom is het juist dat ze net zo worden behandeld als degenen die als "normaal" worden beschouwd.

Gelukkig kregen Glenda en haar familie enorm veel steun, de school van het meisje verontschuldigde zich publiekelijk en stuurde haar een nieuw jaarboek met haar foto erin, belovend het incident te onderzoeken. Glenda's foto is nu voor iedereen op internet zichtbaar en we hopen dat dit speciale meisje altijd zal blijven glimlachen, zeker dat ze zal worden verwelkomd om wie ze is.

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt