Een vrouw hoest opzettelijk naar een éénjarig kind omdat hij hispanic is: ze wordt gezocht door de politie - BekijkDezeVideo.nl
x
Een vrouw hoest opzettelijk naar een…
10 wanhopige gevallen waarin de verzorging van wenkbrauwen geweldige resultaten heeft opgeleverd

Een vrouw hoest opzettelijk naar een éénjarig kind omdat hij hispanic is: ze wordt gezocht door de politie

25 Juni 2020 • Door Janine
4.221
Advertisement

Door het leven en de mensen om ons heen zijn we eraan gewend te denken dat er vaak geen einde komt aan het ergste. Hoewel dit niet altijd waar is en we ook veel positieve en inspirerende verhalen horen, zijn we helaas ook getuige van vele episodes die we nooit zouden willen zien, zoals wat we je nu gaan vertellen.

De hoofdrolspelers zijn een vrouw en een kind van slechts een jaar oud, wiens enige "fout" - als we het zo kunnen omschrijven - was dat ze van een andere etnische groep waren dan die van de vrouw, die een minachtend gebaar maakte, die nog erger is door de situatie in verband met de pandemie van het coronavirus.

via: ABC7

We bevinden ons in de Verenigde Staten, om precies te zijn in San Jose, in Californië. Hier wonen veel mensen van de Latijns-Amerikaanse etniciteit, zoals overal in de Verenigde Staten, maar helaas wordt hun aanwezigheid niet altijd gewaardeerd, of ze nu groot, klein of weerloos zijn. In dit geval besloot de vrouw in kwestie, midden in een medisch noodgeval van Covid-19, om een ​​yoghurtijsrestaurant binnen te gaan, haar beschermmasker te laten zakken en verschillende keren te hoesten naar het kind dat in de wandelwagen zat, binnen in de winkel met zijn moeder.

foto: kxan/Youtube

De vrouw maakte een denigrerend en verachtelijk gebaar naar het kind, maar ze werd gefilmd door de bewakingscamera's van de winkel terwijl ze op de wandelwagen afloopt en twee of drie keer hoest, op een opzettelijk harde en duidelijke manier - en vooral zonder het gezicht te beschermen met het masker - in de richting van het kind.

Advertisement
foto: kxan/Youtube

Dit alles, volgens wat de moeder vertelde, zou zijn voortgekomen uit een discussie die om banale redenen juist door de vrouw was ontstaan. De blanke vrouw zou de hispanic vrouw hebben beledigd toen ze hoorde dat ze in het Spaans sprak, en ze zou boos zijn geweest omdat moeder en zoon te dicht bij haar in de rij stonden.

De politie kwam tussenbeide en de kwestie had een grote publieke relevantie. De autoriteiten vroegen namelijk iedereen om een ​​bijdrage te leveren aan de identificatie van de vrouw, duidelijk de auteur van een racistisch gebaar, alsook riskant voor de volksgezondheid en vooral voor het kind. We zouden nooit over zulke dingen willen lezen, maar helaas lijken veel mensen nog steeds ongevoelig voor tolerantie en respect.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt