Lavendellimonade: het verfrissende drankje dat angst en stress wegneemt

Janine image
door Janine

09 Juli 2020

Lavendellimonade: het verfrissende drankje dat angst en stress wegneemt
Advertisement

Wie heeft er nooit een zakje lavendel gebruikt om de linnenkast of een kledingkast lekker te laten ruiken? Lavendelbloemen hebben in feite meerdere toepassingen en worden vaak gebruikt bij de productie van parfums en zepen. Maar kende je ook de meer therapeutische kant van lavendel? Essentiële olie van lavendel bevat veel actieve ingrediënten en lijkt therapeutische krachten te hebben, vooral om angst en stress tegen te gaan. Vandaag willen we je een heerlijk en delicaat zomerdrankje aanbieden dat je niet alleen in de zomer zal verfrissen, maar ook (althans gedeeltelijk) een deel van je angst zal wegnemen: lavendellimonade!

via Youtube / Eat Me Drink Me

Advertisement
Youtube / Eat Me Drink Me

Youtube / Eat Me Drink Me

Wat heb je nodig?

  • Water (ongeveer 5 kopjes);
  • 6 verse citroenen;
  • Honing;
  • Gedroogde lavendel (takjes) of een druppel etherische olie (controleer of het 100% puur is en dus geschikt voor gebruik in voeding).

Advertisement
Youtube / ClaCali

Youtube / ClaCali

Kook het water en voeg de ingrediënten toe om te laten trekken. Filter het mengsel voordat je het drinkt en laat het afkoelen; voeg ijsblokjes toe als je er een koel drankje van wilt maken.

Angst en stress zijn veel voorkomende problemen, sterk verbonden met het drukke leven dat ieder van ons leidt; om deze symptomen te verlichten, is het misschien nuttig om eerst wat natuurlijke remedies te proberen. Lavendel is in die zin een krachtige bondgenoot: het is een perfect natuurlijk ingrediënt met eigenschappen die kalmerend zijn op het zenuwstelsel.

Public Domain Picture

Public Domain Picture

Als je hoofdpijn hebt of je te veel zorgen maakt, kun je proberen te ontspannen met deze eenvoudige en delicate drank. Verwacht geen wonderen, maar probeer er de voordelen uit te halen.

Advertisement