Hij is 92 jaar en gaat nog steeds naar de universiteit: zijn droom is architect te worden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hij is 92 jaar en gaat nog steeds naar…
Het autistische kind heeft geen vrienden: de verdrietige vader vertelt het standpunt van zijn Een vader slaat zijn dochter heel hard en ze vertelt alles op school: hij werd beschuldigd en gearresteerd voor opzettelijk letsel

Hij is 92 jaar en gaat nog steeds naar de universiteit: zijn droom is architect te worden

Door Janine
771
Advertisement

Wie zei dat er een "juiste" leeftijd is om te stoppen je dromen te volgen? Gewoontes, bangheid, bezorgdheden of angst voor het oordeel van anderen kunnen ons er soms van overtuigen dat het zo is, maar in werkelijkheid zijn er mannen en vrouwen die met hun voorbeeldige verhalen over doorzetten echt naar de wereld kunnen schreeuwen dat het nooit te laat is.

Carlos, de 92-jarige Braziliaanse hoofdpersoon van ons verhaal, is één van hen. Zijn eerbiedwaardige leeftijd weerhoudt hem er helemaal niet van om in zijn meest levendige verlangens te geloven, en daarom besloot de oudere man... zijn universitaire studie af te ronden!

Ja, je leest het goed: op 92-jarige leeftijd droomt Carlo Augusto Manço er nog steeds van om, hoewel hij geen uitstekende relatie heeft met technologische hulpmiddelen, architect te worden. Zelfs de pandemie van het Coronavirus hield hem niet tegen: de man volgde online lessen en kwam tegemoet aan de moeilijkheden waarmee iedereen op zijn leeftijd te maken kon krijgen. De computer is zeker niet zijn beste vriend, maar Carlos gaf niet op.

Zijn verlangen om professioneel architect te worden is zo sterk dat zijn geest dankzij zijn doorzettingsvermogen ruimte blijft maken voor nieuwe ideeën. In feite wordt vaak gezegd dat de hersenen als een "spier" zijn die je moet blijven trainen, en deze man bewijst het perfect. Na jaren als ontwerper te hebben gewerkt, heeft Carlos zijn droom om iets meer te worden nooit opgegeven.

"Het was eerst een beetje vreemd om in de klas te zijn met de jongeren - vertelde hij - maar ze behandelden me goed, iedereen wilde een praatje met me maken en gedag zeggen”. De pandemie, die veel studenten ertoe dwong thuis lessen achter de pc te volgen, maakte het moeilijker, maar zeker niet onmogelijk. De familie van Carlos deed er in feite alles aan om hem aan te moedigen en te ondersteunen: zijn kleindochter leerde hem vertrouwd te raken met de technologische hulpmiddelen en elke dag slaagt deze levendige 92-jarige student erin zijn universitaire taken te voltooien.

Zijn verhaal is een prachtig voorbeeld van vasthoudendheid en motivatie, een praktische demonstratie dat leeftijd er soms niet toe doet, als je met passie en toewijding volgt wat je wilt.

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt