Hij is 92 jaar en gaat nog steeds naar de universiteit: zijn droom is architect te worden

Janine image
door Janine

01 Juli 2020

Hij is 92 jaar en gaat nog steeds naar de universiteit: zijn droom is architect te worden
Advertisement

Wie zei dat er een "juiste" leeftijd is om te stoppen je dromen te volgen? Gewoontes, bangheid, bezorgdheden of angst voor het oordeel van anderen kunnen ons er soms van overtuigen dat het zo is, maar in werkelijkheid zijn er mannen en vrouwen die met hun voorbeeldige verhalen over doorzetten echt naar de wereld kunnen schreeuwen dat het nooit te laat is.

Carlos, de 92-jarige Braziliaanse hoofdpersoon van ons verhaal, is één van hen. Zijn eerbiedwaardige leeftijd weerhoudt hem er helemaal niet van om in zijn meest levendige verlangens te geloven, en daarom besloot de oudere man... zijn universitaire studie af te ronden!

via g1.globo.com

Advertisement
Leonardo Rodrigues/G1 Globo

Leonardo Rodrigues/G1 Globo

Ja, je leest het goed: op 92-jarige leeftijd droomt Carlo Augusto Manço er nog steeds van om, hoewel hij geen uitstekende relatie heeft met technologische hulpmiddelen, architect te worden. Zelfs de pandemie van het Coronavirus hield hem niet tegen: de man volgde online lessen en kwam tegemoet aan de moeilijkheden waarmee iedereen op zijn leeftijd te maken kon krijgen. De computer is zeker niet zijn beste vriend, maar Carlos gaf niet op.

Zijn verlangen om professioneel architect te worden is zo sterk dat zijn geest dankzij zijn doorzettingsvermogen ruimte blijft maken voor nieuwe ideeën. In feite wordt vaak gezegd dat de hersenen als een "spier" zijn die je moet blijven trainen, en deze man bewijst het perfect. Na jaren als ontwerper te hebben gewerkt, heeft Carlos zijn droom om iets meer te worden nooit opgegeven.

Advertisement
Leonardo Rodrigues/G1 Globo

Leonardo Rodrigues/G1 Globo

"Het was eerst een beetje vreemd om in de klas te zijn met de jongeren - vertelde hij - maar ze behandelden me goed, iedereen wilde een praatje met me maken en gedag zeggen”. De pandemie, die veel studenten ertoe dwong thuis lessen achter de pc te volgen, maakte het moeilijker, maar zeker niet onmogelijk. De familie van Carlos deed er in feite alles aan om hem aan te moedigen en te ondersteunen: zijn kleindochter leerde hem vertrouwd te raken met de technologische hulpmiddelen en elke dag slaagt deze levendige 92-jarige student erin zijn universitaire taken te voltooien.

Zijn verhaal is een prachtig voorbeeld van vasthoudendheid en motivatie, een praktische demonstratie dat leeftijd er soms niet toe doet, als je met passie en toewijding volgt wat je wilt.

Leonardo Rodrigues/G1 Globo

Leonardo Rodrigues/G1 Globo

Advertisement