Ze slaagde erin om op 84-jarige leeftijd af te studeren, nadat ze gedwongen was te stoppen met haar studie: "Laat niemand je tegenhouden" - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze slaagde erin om op 84-jarige leeftijd…
Dit kind bood een politieman ontbijt aan: Zes vrouwen met vijf paar benen: kun jij deze optische illusie oplossen?

Ze slaagde erin om op 84-jarige leeftijd af te studeren, nadat ze gedwongen was te stoppen met haar studie: "Laat niemand je tegenhouden"

06 Juni 2022 • Door Janine
7.299
Advertisement

Je bent nooit te oud om je studie af te maken. Een 84-jarige vrouw behaalde eindelijk haar diploma na het bijna zeven decennia te hebben nagestreefd.

Nadat ze zich in 1955 had ingeschreven aan de Universiteit van Minnesota en al na een jaar haar verpleegvergunning had behaald, stopte Betty Sandison met haar studie toen ze eenmaal getrouwd was. Ze miste echter minder dan 30 studiepunten om af te studeren. Na 67 jaar, twee dochters en een volledige carrière in de verpleegkunde achter de rug heeft ze eindelijk haar felbegeerde diploma behaald.


"Gewoon pure vreugde, absolute voldoening omdat ik mijn doel heb bereikt om de drempel van de Universiteit van Minnesota te overschrijden", merkte de vrouw op. Sandisons inzet wierp zijn vruchten af ​​nadat ze pas tijd had om haar studie af te ronden nadat ze in 2013 met pensioen was gegaan. Hoewel ze altijd al terug naar school had willen gaan, kon ze haar droom nooit waarmaken vanwege de opvoeding van haar dochters en haar baan als verpleegster.

Toen, op een dag in 2018, veranderde alles: "Ik was aan het lunchen met vrienden en we hadden het over lijsten met dingen die we wilden doen. Ik zei dat ik altijd al wilde afstuderen aan de universiteit", vertelde ze. "Dus een vriend van mij vroeg me: ‘waarom probeer je het nu niet?' Ik had geen geldig antwoord om nee te zeggen."

Kort na die lunch besloot de vrouw haar studie te hervatten, maar de universiteit was veel veranderd sinds ze voor het laatst in een klaslokaal zat. "Dit is een heel andere wereld dan die waarin ik ben opgegroeid", zei ze. Ze mocht haar klasgenoten echter wel: "De studenten waren erg behulpzaam en aardig. Ze gaven me een goed gevoel."

“De kwestie met de computer heeft me bijna verwoest”, legde ze uit, eraan toevoegend dat ze zelfs moest stoppen met de cursussen die ze volgde toen het klaslokaal virtueel werd tijdens de pandemie. "Ik moest stoppen met beide cursussen die ik online probeerde te volgen, ik heb het niet gehaald", vervolgt Sandison, "Ik ben echter in het najaar van 2021 weer begonnen". Ze verzette zich om het gewenste doel te bereiken, het behalen van haar diploma. Gelukkig voor haar hoeft Sandison niet langer naar werk te zoeken aangezien ze al met pensioen is.

"Ik voelde me verloren. Het was iets belangrijks, fundamenteel voor mij. Ik denk dat ik terugkeer om wat cursussen te volgen," zei ze. De vrouw wilde vervolgens een motiverende boodschap sturen naar al die mensen die hun dromen nog niet hebben verwezenlijkt of die het gevoel hebben vast te zitten in het proberen: "Je moet doen wat je wilt of wat je als doel hebt. Laat je door niemand tegenhouden".

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt