Ellie is het eerste model met het Downsyndroom dat poseert voor Gucci, wat aantoont dat een beperking geen obstakel is - BekijkDezeVideo.nl
x
Ellie is het eerste model met het Downsyndroom…
Een 12-jarige jongen ziet een kind opgesloten in de auto in de zon: hij slaat het raam in en redt hem Een volledig vrouwelijk team van brandweerlieden: in Californië is het de eerste keer in de geschiedenis

Ellie is het eerste model met het Downsyndroom dat poseert voor Gucci, wat aantoont dat een beperking geen obstakel is

29 Juli 2020 • Door Janine
1.665
Advertisement

Een beperking mag niet worden beschouwd als een onoverkomelijk obstakel, noch door degenen die er door worden getroffen, noch door degenen die hun naaste als niet "normaal” beschouwen. Het hebben van het syndroom van Down hoeft miljoenen kinderen niet te dwingen hun dromen op te geven: het zijn menselijke wezens, elk met emoties en gevoelens die in veel gevallen gekwetst kunnen worden door de ongevoeligheid van de buitenwereld. Gelukkig liet de jonge Ellie, 18 jaar oud, zich niet omverwerpen door het leven en slaagde ze erin haar droom te verwezenlijken om model te worden voor Gucci, waarmee ze het eerste meisje met het Downsyndroom werd dat voor dit bekende merk liep.

De foto waarop ze poseert voor Gucci: een glimlachende close-up en een ketting van edelstenen om haar nek... Ellie had niet gelukkiger kunnen zijn!

De jonge vrouw was enkele jaren geleden in de modewereld terechtgekomen via een bureau dat alleen mensen met een beperking vertegenwoordigde. Na in verschillende advertenties te zijn verschenen, waaronder enkele vrij belangrijke merken zoals Nike en Vodafone, behaalde Ellie haar grootste succes door te poseren voor Gucci, ter gelegenheid van een advertentiecampagne voor de mascara L'Obscur.

Een modewereld die dus steeds inclusiever wordt en die met een andere aanpak dan gebruikelijk ruimte probeert te geven aan beperkingen, dat wil zeggen te benadrukken dat bepaalde verschillen geen belemmering zijn, maar een meerwaarde. De ouders van Ellie konden niet trotser en gelukkiger zijn dan hun kleine meisje, dat al op jonge leeftijd de wens had om in het middelpunt van de belangstelling te staan.

Advertisement

Naast dat ze zich richt op de modewereld, is Ellie ook ingeschreven aan de universiteit, waar ze studeert aan de faculteit voor uitvoerende kunsten van het Redbridge College.

Dit meisje is ontzettend vastberaden en kan niet wachten om af te studeren om de wereld verder te verkennen met haar nieuwsgierigheid en overweldigende glimlach!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt