Ellie is het eerste model met het Downsyndroom dat poseert voor Gucci, wat aantoont dat een beperking geen obstakel is

Janine image
door Janine

29 Juli 2020

Ellie is het eerste model met het Downsyndroom dat poseert voor Gucci, wat aantoont dat een beperking geen obstakel is
Advertisement

Een beperking mag niet worden beschouwd als een onoverkomelijk obstakel, noch door degenen die er door worden getroffen, noch door degenen die hun naaste als niet "normaal” beschouwen. Het hebben van het syndroom van Down hoeft miljoenen kinderen niet te dwingen hun dromen op te geven: het zijn menselijke wezens, elk met emoties en gevoelens die in veel gevallen gekwetst kunnen worden door de ongevoeligheid van de buitenwereld. Gelukkig liet de jonge Ellie, 18 jaar oud, zich niet omverwerpen door het leven en slaagde ze erin haar droom te verwezenlijken om model te worden voor Gucci, waarmee ze het eerste meisje met het Downsyndroom werd dat voor dit bekende merk liep.

Advertisement

De foto waarop ze poseert voor Gucci: een glimlachende close-up en een ketting van edelstenen om haar nek... Ellie had niet gelukkiger kunnen zijn!

De jonge vrouw was enkele jaren geleden in de modewereld terechtgekomen via een bureau dat alleen mensen met een beperking vertegenwoordigde. Na in verschillende advertenties te zijn verschenen, waaronder enkele vrij belangrijke merken zoals Nike en Vodafone, behaalde Ellie haar grootste succes door te poseren voor Gucci, ter gelegenheid van een advertentiecampagne voor de mascara L'Obscur.

Advertisement

Een modewereld die dus steeds inclusiever wordt en die met een andere aanpak dan gebruikelijk ruimte probeert te geven aan beperkingen, dat wil zeggen te benadrukken dat bepaalde verschillen geen belemmering zijn, maar een meerwaarde. De ouders van Ellie konden niet trotser en gelukkiger zijn dan hun kleine meisje, dat al op jonge leeftijd de wens had om in het middelpunt van de belangstelling te staan.

Instagram / elliejg16_zebedeemodel

Instagram / elliejg16_zebedeemodel

Naast dat ze zich richt op de modewereld, is Ellie ook ingeschreven aan de universiteit, waar ze studeert aan de faculteit voor uitvoerende kunsten van het Redbridge College.

Dit meisje is ontzettend vastberaden en kan niet wachten om af te studeren om de wereld verder te verkennen met haar nieuwsgierigheid en overweldigende glimlach!

Advertisement