Hij wil de auto online kopen, maar per ongeluk bestelt hij hem 27 keer: hij krijgt een rekening van 1,4 miljoen euro

Janine image
door Janine

05 Juli 2020

Hij wil de auto online kopen, maar per ongeluk bestelt hij hem 27 keer: hij krijgt een rekening van 1,4 miljoen euro
Advertisement

Online aankopen zijn zeker een geweldige manier om het verkoopproces te versnellen en vormen vaak een grote besparing voor de klant. Elke aankoop heeft echter de juiste hoeveelheid aandacht nodig: de site waar we de producten kopen, moet betrouwbaar en bekend zijn, de transactie moet worden beschermd en tot slot moeten we voorzichtig zijn bij het evalueren van enkele kleine details die tijdens de aankoopfase kunnen variëren. In Duitsland wilde een man zijn oude gezinsauto vervangen door een nieuwe elektrische auto, een Tesla Model 3; bij het doen van de grote aankoop, gaf de man er de voorkeur aan om op internet te bestellen via de officiële website, om wat korting te krijgen. Er ging echter iets mis tijdens het proces: hij ontving nooit een bevestigingsmail en bleef alle stappen 2 uur lang herhalen. Het resultaat? Een flinke rekening!

via 7news.com

Advertisement
Wikimedia

Wikimedia

De man, die geen enkele bevestiging van de aankoop ontving, herhaalde de hele "begeleide" aankoopprocedure 27 keer en voltooide elke keer alles door op de knop "de aankoop bevestigen" te klikken. Het resultaat van deze operaties merkte hij een paar uur later: "Bedankt voor het kopen van 27 Tesla Model 3-auto's voor een totaal van 1,4 miljoen euro.”

Advertisement
Wallpaperflare

Wallpaperflare

De betreffende site eiste onder meer een aanbetaling van 100 euro per bestelling: de ongelukkige Duitse burger zou dus alleen voor de bestelling al 2.700 euro hebben betaald. De man nam, in paniek, onmiddellijk contact op met Tesla om de situatie uit te leggen en gelukkig stemde het bedrijf in met een terugbetaling zodat de man de procedure van de aankoop kon voltooien.

Advertisement