Het syndroom van Down heeft de dromen van de kleine Francesca niet gestopt: op haar vierde is ze al een modekoningin - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het syndroom van Down heeft de dromen…
Een berenwelp die met zijn hoofd in een plastic pot vastzit dreigt te verdrinken: een stel redt hem Pas op voor slechte mensen die ervan overtuigd zijn dat ze voor iedereen goed zijn: ze kunnen schadelijk zijn

Het syndroom van Down heeft de dromen van de kleine Francesca niet gestopt: op haar vierde is ze al een modekoningin

Door Janine
2.003
Advertisement

De kleine Francesca Rausi is pas 4 jaar oud, maar ze is al een koningin in de modewereld. Francesca is een mooi en heel bijzonder meisje: ze werd geboren met het syndroom van Down en wint lachend de harten van duizenden mensen. Ze komt uit Malta en wordt sinds de eerste dagen van haar leven altijd ondersteund door haar ouders in wat haar grote passie lijkt te zijn - de wereld van fotografie en mode. Ze heeft verschillende schoonheidswedstrijden gewonnen en nu, dankzij de steun van haar moeder, laat ze zien dat een beperking helemaal geen obstakel is.

Al sinds ze klein was, poseerde Francesca voor de camera en won ze haar eerste prijs in de wedstrijd Best Junior Super Model, een regionale wedstrijd op Malta. In 2019 won ze vervolgens opnieuw een belangrijke prijs tijdens een liefdadigheidswedstrijd, gepromoot met als doel modellen met een beperking te normaliseren.

Tijdens de laatste wedstrijd had de kleine Francesca het genoegen Madeline Stuart te ontmoeten en te helpen, wereldwijd het eerste model met het Downsyndroom. Een meisje dat met veel inspanning en hard werken internationale bekendheid heeft verdiend.

Advertisement

Francesca voelt zich erg op haar gemak op de catwalk en droomt ervan om net als Madeline professioneel model te worden. Francesca's moeder hoopt natuurlijk dat haar dochter haar dromen zal kunnen laten uitkomen en dat het syndroom van Down op een dag niet langer zal worden gezien als een onoverkomelijk obstakel, zowel voor de getroffenen als voor de samenleving in het algemeen.

Het leven voor mensen met het syndroom van Down is niet gemakkelijk, omdat ze, net als iedereen met een beperking, vaak als verschillend worden beschouwd en niet in staat zelfstandig een "normaal leven" te leiden. Buitengewone voorbeelden zoals die van Madeline en Francesca moeten daarentegen onderstrepen dat ze, naast dat ze mensen van vlees en bloed zijn, met dezelfde ambities en gevoelens als ieder ander, ook in staat zijn om hun dromen waar te maken.

Advertisement

Francesca is natuurlijk nog maar een klein meisje en zoals alle kinderen houdt ze van spelen, naar het strand gaan, dansen, poppen en tekenfilms kijken!

Haar ouders zouden niet trotser op haar kunnen zijn!

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt