Een altruïstische hond brengt zijn bed naast zijn zieke vriend om hem op een moeilijk moment te troosten

Janine image
door Janine

01 Augustus 2020

Een altruïstische hond brengt zijn bed naast zijn zieke vriend om hem op een moeilijk moment te troosten
Advertisement

We weten allemaal wat het betekent als we een ziek familielid of zieke vriend hebben. We zouden er gewoon alles aan doen om hem te helpen en hem zo comfortabel mogelijk te laten voelen op de gecompliceerde momenten die hij doormaakt.

Maar zijn we er echt zeker van dat dit alles alleen geldt voor ons mensen? Te oordelen naar hoe onze viervoetige vrienden zich gedragen, zouden we dat niet zeggen, en de scène die we je laten zien, is hiervan het bewijs. De hoofdrolspelers zijn in feite twee honden, Roman en Spanky, verenigd door een zeer sterke band, net alsof ze broers waren. Het spreekt voor zich dat Spanky, toen Roman in de problemen kwam met zijn gezondheid, hem hielp en de wereld een les in genegenheid en altruïsme liet zien waar we allemaal wat van kunnen leren.

via roman_spanky/Instagram

roman_spanky/Instagram

roman_spanky/Instagram

De twee grote honden zijn, volgens wat de eigenaar Jill meldde, letterlijk onafscheidelijk. Hoewel ze verschillende karakters hebben, lijken ze elkaar altijd graag te "compenseren". Een vriendschap die op de beste manier is vastgelegd en samengevat door de video in kwestie. Terwijl Roman ziek was en geen energie meer had, wachtend op een operatie aan zijn oren, besloot zijn trouwe vriend Spanky dicht bij hem te blijven, zijn “bed” (een matras) naar hem toe te slepen om naast hem te gaan liggen en hem wat warmte te geven.

Advertisement

De hele scène werd gefilmd door een aantal camera's die de hondenbezitters in huis hebben, juist om Roman in de gaten te houden gezien zijn ziekte, wanneer ze vanwege hun werk niet thuis zijn. Er zijn niet veel woorden nodig om het gebaar van Spanky te beschrijven: deze hond heeft de perfectie van het ongemak van zijn broer gerealiseerd en leefde volledig met hem mee.

Gelukkig verliep Roman's operatie goed en kreeg de hond al snel de kans om weer op krachten te komen, klaar om samen met Spanky en zijn menselijke vrienden vele nieuwe en leuke avonturen te beleven. Hoewel ze hun honden goed kenden, konden de eigenaren hun ogen niet geloven toen ze zagen waar hun gulle pitbull toe in staat was. Een gebaar dat de harten van veel mensen echt heeft verwarmd en je niet onverschillig kan laten!

Advertisement