Een kind met een beenprothese loopt 10 km en haalt meer dan 1 miljoen op voor het ziekenhuis dat hem heeft gered - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een kind met een beenprothese loopt…
Cake met appel en kaneel: het eenvoudige recept om het hoog en zacht te krijgen Een vrouw wordt gefilmd terwijl ze een hond in een asiel achterlaat en een foto maakt met haar middelvinger omhoog

Een kind met een beenprothese loopt 10 km en haalt meer dan 1 miljoen op voor het ziekenhuis dat hem heeft gered

Door Janine
1.165
Advertisement

Niets is onmogelijk als we het echt willen. Het is geen cliché of retorische zin, maar een realiteit die vaak door veel mensen wordt bevestigd. In het bijzonder van al die vrouwen, mannen en kinderen die, ondanks de moeilijkheden waardoor ze zijn getroffen, erin slagen echte ondernemingen tot stand te brengen, zodat ze iedereen inspireren en motiveren.

Net zoals degene die Tony Hudgell voltooide, een 5-jarige jongen die helaas een amputatie van beide benen moest ondergaan als gevolg van mishandeling van zijn biologische ouders toen hij een baby was. Een dramatisch verleden, als we bedenken dat Tony met twee prothesen loopt in plaats van met ledematen. Gelukkig kreeg zijn leven een positieve wending, mede dankzij de adoptieouders en artsen die hem hebben gered. Om hen te bedanken, besloot hij het onmogelijke te proberen. En het lukte hem.

via: CNN

Het is onnodig te zeggen dat lopen met twee prothesen in plaats van benen niet eenvoudig is. Tony wist echter dat hij het kon en om de mensen te vieren die hem hadden gered van een situatie die ronduit kritiek was, was hij de hoofdpersoon van een onderneming dat veel mensen enthousiast maakte. Waar hebben ze het over? Een 10 km lange wandeling voor het goede doel, in 30 dagen, waarmee hij meer dan 1 miljoen euro heeft ingezameld om te doneren aan het ziekenhuis, waardoor hij in 2017 overleefde na de geleden mishandeling.

Zijn oorspronkelijke bedoeling was om een kleine symbolische donatie in te zamelen. Niemand had echter gedacht dat zijn enorme inspanningen zulke vruchten zouden afwerpen. De jongen "kwam over de finish" van zijn zeer speciale "marathon" in West Malling, de Engelse stad Kent waar hij werd geboren. Als het op het eerste gezicht vrij eenvoudig lijkt om 10 km te voet af te leggen, moeten we bedenken dat, zoals Mark, de geadopteerde vader van Tony zei, het kind een tijdje geleden amper een paar stappen kon zetten met zijn prothesen.

Advertisement

Bovendien heeft zo'n klein kind niet de fysieke kracht die een jongen of een volwassene heeft, en daarom is Tony's uitdaging nog specialer. Deze jonge krijger leerde voor de tweede keer lopen en ontving ovaties en festiviteiten van vrienden, familieleden en vele andere mensen die hem hun steun wilden geven.

De liefdadigheidsinzameling bedroeg meer dan een miljoen en 100 duizend euro: op zijn zachtst gezegd een ongelooflijk bedrag, dat fundamenteel zal zijn voor het Evelina London Children's Hospital, een openbare gezondheidsinstelling die Tony verzorgde op het meest kritieke moment van zijn jonge leven. Met deze donatie zal het ziekenhuis haar missies ten behoeve van zieke en minder bedeelde kinderen kunnen blijven uitvoeren om hen een betere toekomst te garanderen.

Toen Tony de laatste meters van zijn geweldige prestatie aflegde, gaven zijn adoptieouders hem een lange en ontroerende knuffel, waaraan we ons symbolisch verenigen, en dit moedige kind veel wandelplezier wensen…

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt