Een kind met een beenprothese loopt 10 km en haalt meer dan 1 miljoen op voor het ziekenhuis dat hem heeft gered

Janine image
door Janine

08 Juli 2020

Een kind met een beenprothese loopt 10 km en haalt meer dan 1 miljoen op voor het ziekenhuis dat hem heeft gered
Advertisement

Niets is onmogelijk als we het echt willen. Het is geen cliché of retorische zin, maar een realiteit die vaak door veel mensen wordt bevestigd. In het bijzonder van al die vrouwen, mannen en kinderen die, ondanks de moeilijkheden waardoor ze zijn getroffen, erin slagen echte ondernemingen tot stand te brengen, zodat ze iedereen inspireren en motiveren.

Net zoals degene die Tony Hudgell voltooide, een 5-jarige jongen die helaas een amputatie van beide benen moest ondergaan als gevolg van mishandeling van zijn biologische ouders toen hij een baby was. Een dramatisch verleden, als we bedenken dat Tony met twee prothesen loopt in plaats van met ledematen. Gelukkig kreeg zijn leven een positieve wending, mede dankzij de adoptieouders en artsen die hem hebben gered. Om hen te bedanken, besloot hij het onmogelijke te proberen. En het lukte hem.

via CNN

Advertisement
5 News/Youtube

5 News/Youtube

Het is onnodig te zeggen dat lopen met twee prothesen in plaats van benen niet eenvoudig is. Tony wist echter dat hij het kon en om de mensen te vieren die hem hadden gered van een situatie die ronduit kritiek was, was hij de hoofdpersoon van een onderneming dat veel mensen enthousiast maakte. Waar hebben ze het over? Een 10 km lange wandeling voor het goede doel, in 30 dagen, waarmee hij meer dan 1 miljoen euro heeft ingezameld om te doneren aan het ziekenhuis, waardoor hij in 2017 overleefde na de geleden mishandeling.

Advertisement
5 News/Youtube

5 News/Youtube

Zijn oorspronkelijke bedoeling was om een kleine symbolische donatie in te zamelen. Niemand had echter gedacht dat zijn enorme inspanningen zulke vruchten zouden afwerpen. De jongen "kwam over de finish" van zijn zeer speciale "marathon" in West Malling, de Engelse stad Kent waar hij werd geboren. Als het op het eerste gezicht vrij eenvoudig lijkt om 10 km te voet af te leggen, moeten we bedenken dat, zoals Mark, de geadopteerde vader van Tony zei, het kind een tijdje geleden amper een paar stappen kon zetten met zijn prothesen.

5 News/Youtube

5 News/Youtube

Bovendien heeft zo'n klein kind niet de fysieke kracht die een jongen of een volwassene heeft, en daarom is Tony's uitdaging nog specialer. Deze jonge krijger leerde voor de tweede keer lopen en ontving ovaties en festiviteiten van vrienden, familieleden en vele andere mensen die hem hun steun wilden geven.

De liefdadigheidsinzameling bedroeg meer dan een miljoen en 100 duizend euro: op zijn zachtst gezegd een ongelooflijk bedrag, dat fundamenteel zal zijn voor het Evelina London Children's Hospital, een openbare gezondheidsinstelling die Tony verzorgde op het meest kritieke moment van zijn jonge leven. Met deze donatie zal het ziekenhuis haar missies ten behoeve van zieke en minder bedeelde kinderen kunnen blijven uitvoeren om hen een betere toekomst te garanderen.

5 News/Youtube

5 News/Youtube

Toen Tony de laatste meters van zijn geweldige prestatie aflegde, gaven zijn adoptieouders hem een lange en ontroerende knuffel, waaraan we ons symbolisch verenigen, en dit moedige kind veel wandelplezier wensen…

Advertisement