Een vrouw zit in een winkel op de grond en heeft een “driftbui” omdat ze haar vragen een masker te dragen

Janine image
door Janine

08 Juli 2020

Een vrouw zit in een winkel op de grond en heeft een “driftbui” omdat ze haar vragen een masker te dragen
Advertisement

Sinds de hele wereld worstelt met de Coronavirus-pandemie, leren we dat het juist - en mogelijk - is om offers te brengen voor ons eigen welzijn en dat van anderen. Jezelf beschermen met de juiste middelen, het vermijden van potentieel risicovol gedrag en het niet onderschatten van de meest kritieke situaties zijn allemaal manieren om de infectie te beperken en ervoor te zorgen dat deze nachtmerrie zo snel mogelijk eindigt.

Helaas lijkt het erop dat niet iedereen het belang en de ernst van de situatie goed heeft begrepen, vooral op plaatsen waar Covid-19 na maanden nog steeds een hoog aantal besmettingen en slachtoffers registreert. De episode die we je nu gaan vertellen, komt uit de Verenigde Staten, waar een vrouw de hoofdrol speelde in een op zijn zachtst gezegd absurde scène, middenin een erg drukke winkel. De reden? Ze werd gevraagd om een mondkapje te dragen, net als iedereen.

via Daily Mail

Advertisement
ONLY iN LVNV/Twitter

ONLY iN LVNV/Twitter

We hebben tijdens de periode van de pandemie allerlei dwaze scènes gezien, die grenzen aan het absurde. Het lijkt er echter op dat het altijd nog erger kan, en dat de houding van veel mensen er altijd in slaagt nieuwe "pieken" van waanzin en egoïsme te bereiken. De vrouw in kwestie, niet heel jong, was de hoofdpersoon van een “gril” die een kind van maximaal 3 of 5 jaar waardig was.

We konden niet anders denken nadat we de video hebben gezien waarin ze resoluut weigert het “gevreesde” masker te dragen in een winkel in de Costco-keten, in de VS, nadat een medewerkster haar vriendelijk had gevraagd het te doen, althans zolang ze in de winkel was en in contact stond met andere klanten.

Advertisement
ONLY iN LVNV/Twitter

ONLY iN LVNV/Twitter

"Dat doe ik niet", antwoordde de vrouw en begon, zonder de redenen te willen horen, “weerstand te bieden” aan de herhaalde uitnodigingen van de mensen om haar heen die haar eraan herinnerden hoe belangrijk het is om een ​​masker te dragen. De kwestie duurde enkele minuten, totdat de vrouw op de vloer ging zitten, boos en wrokkig op degenen die haar eenvoudigweg hadden gevraagd de regels te respecteren. “Ik ben Amerikaanse, ik heb rechten”, bleef ze maar zeggen.

ONLY iN LVNV/Twitter

Haar gebaar van "rebellie" trok niet alleen de aandacht van klanten die op dat moment in de supermarkt waren, maar ook van vele andere mensen die de video op internet bekeken, deelden en erop reageerden, met negatieve meningen en verwijten richting de vrouw. Helaas is er geen gebrek aan mensen die zelfs voor de meest elementaire regels ongevoelig lijken en niet begrijpen dat een klein of groot offer, in een situatie als die de wereld doormaakt, alleen maar in ons voordeel kan werken.

Advertisement