Twee broertjes verkochten groente en fruit op straat om te overleven: nu gaan ze dankzij een geldinzameling naar school - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Twee broertjes verkochten groente en…
De naaldinrijger: de voorwerpen uit het verleden die onze grootmoeders gebruikten om te leren naaien

Twee broertjes verkochten groente en fruit op straat om te overleven: nu gaan ze dankzij een geldinzameling naar school

Door Janine
4.406
Advertisement

Van fruitverkopers tot zorgeloze kinderen die naar de basisschool gaan. Ze heten Janailton en Janailson, zijn respectievelijk 9 en 7 jaar oud en zijn twee broertjes die in Alagoga Grande, in Brazilië, wonen. De twee kinderen wonen bij hun vader Edimildo da Silva in een lemen huis die in slechte staat is. Helaas hadden Janailton en Janailson nooit de behoefte om naar school te gaan, gezien de armoede waarin ze altijd hebben geleefd.

Het gezin heeft geen fornuis en geen koelkast en zelfs drinkwater is geen recht waar ze ooit van hebben genoten. Daarom verkopen de twee broers fruit aan de kant van de weg in de buitenwijken van Barreira, hetzelfde fruit dat hun vader samen met de bonen verbouwt, de enige bron van voedsel voor dit zeer arme gezin.

Om deze reden waren de twee kinderen nog nooit naar school geweest; tot de komst van een radiopresentator genaamd Gustavo Chaves...

Gustavo Chaves zag de twee broers groenten en fruit langs de weg verkopen en was meteen ontroerd door hun toestand, dus probeerde hij de jongens te helpen, zij het met grote moeite. Gustavo onthulde in feite: "Ik help waar ik kan, met eten en kleding, maar het is niet genoeg. De kinderen hebben praktisch alles nodig. Ik vraag hier wie hen kan helpen dit probleem te delen totdat we het leven van deze kinderen kunnen verbeteren."

Zo ontstond een online fondsenwervingscampagne om te proberen zoveel mogelijk geld aan de arme familie te doneren... en de gevolgen waren zeer positief!

Advertisement

Dankzij het ingezamelde geld gaan Janailton en Janailson nu voor het eerst naar de basisschool, terwijl het geld dat over was werd gebruikt om dingen voor het huis te kopen en het te renoveren. Nu heeft de familie da Silva een kachel en drinkwater om te kunnen koken.

Alleen de stem van een vrijgevige man die er toevallig was, was voldoende om een ​​grote golf van solidariteit in de hele gemeenschap op te wekken, zodat honderden harten bij elkaar kwamen om een ​​grote verandering in het leven van deze bescheiden familie teweeg te brengen. We zijn blij te weten dat deze twee broers een betere toekomst wacht!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt