Een vader deelt de gecodeerde boodschap waarmee zijn zoon altijd uit “gevaarlijke” situaties weet te komen

Janine image
door Janine

17 Juli 2020

Een vader deelt de gecodeerde boodschap waarmee zijn zoon altijd uit “gevaarlijke” situaties weet te komen
Advertisement

Er moet noodzakelijkerwijs een wederzijds vertrouwen zijn tussen ouders en kinderen als je een vreedzaam leven wilt leiden, maar je maakt je natuurlijk ook zorgen over de veiligheid van je kinderen. Controle hebben over de uitstapjes of persoonlijke activiteiten van je kinderen heeft bijna altijd negatieve gevolgen en is voor beide partijen niet goed. In feite moet het vertrouwen wederzijds zijn: een kind mag niet bang zijn om de ouder om hulp te vragen als hij in een nare situatie terechtkomt - integendeel, hij moet de eerste zijn die weet hoe hij het probleem moet herkennen en zich op een intelligente manier tot zijn vader of moeder wenden. Bert Fulks is een vader die, zoals vele anderen, alleen het beste wil voor Danny, zijn tienerzoon, en heeft een manier bedacht om dat wederzijdse vertrouwen tot stand te brengen.

via Bert Fulks

Advertisement
Facebook / Bert Fulks

Facebook / Bert Fulks

Er zijn situaties die deel uitmaken van ieders dagelijks leven en groei en die, hoe “moeilijk” ze ook zijn voor een ouder, toch vormend zijn. Laten we het hebben over de eerste feestjes, het eerste biertje of iets dergelijks; de excessen moeten zeker gematigd worden en vormen de nachtmerrie van elke ouder, vooral ouders van tienerkinderen. Bert Fulks heeft echter een ingenieuze truc gevonden om erachter te komen of zijn zoon in de problemen zit en om te voorkomen dat hij zich ongemakkelijk voelt in een of andere onaangename situatie. Uiteraard gebeurt alles op een zeer discrete manier, zodat Danny's vrienden niets vermoeden.

Advertisement
Facebook / Bert Fulks

Facebook / Bert Fulks

Vader en zoon hebben een soort codetaal afgesproken: wanneer Danny zich in twijfelachtige situaties bevindt, waar hij zich ongemakkelijk bij voelt, kan hij een berichtje sturen naar zijn vader, moeder of zijn broer of oudere zus, met een simpele "X". De X is het verzoek om hulp, ongeacht de situatie, plaats of tijd. Als Danny bijvoorbeeld op een feestje is en zich gevangen voelt in een situatie waar hij niet uit kan komen, kan hij deze tactiek toepassen. Zodra het bericht is verzonden, gaat het als volgt: wie het “X”-bericht ontvangt, belt Danny op zijn mobiele telefoon en vertelt hem dat er thuis iets is gebeurd, waardoor deze hem van het feest ophaalt. Danny zal vragen: “Wat is er gebeurd?” en het antwoord zal hoogstwaarschijnlijk zijn: "Ik zal het je uitleggen als ik aankom, bereid je voor om over 5 minuten te vertrekken, ik kom eraan".

Facebook / Bert Fulks

Facebook / Bert Fulks

Op deze manier riskeert Danny geen “slecht figuur” te maken tegenover zijn vrienden, maar hij zal wel kunnen onderscheiden welke situaties voor hem het minst geschikt zijn. Om dit "reddingsplan" te laten werken, is het echter noodzakelijk dat de jongen weet dat hij niet zal worden gestraft voor het soort situatie waarin hij zich bevindt; de taak van de ouder is in dit geval om zijn angst in toom te houden en het kind blindelings te vertrouwen. Niet alle ouders zullen zich zo kunnen gedragen, maar volgens Bert is het de beste manier om je kinderen uit de problemen te houden.

Wat vind jij?

Advertisement