Een politieagent troost een 4-jarige jongen na een auto-ongeluk door hem stevig tegen zich aan te houden

Janine image
door Janine

20 Juli 2020

Een politieagent troost een 4-jarige jongen na een auto-ongeluk door hem stevig tegen zich aan te houden
Advertisement

Een Ecuadoriaanse politieagent ging snel de wereld rond dankzij een werkelijk menselijk en genereus gebaar dat hij maakte na een verkeersongeval dat plaatsvond op een grote verbindingsweg in de hoofdstad van de Zuid-Amerikaanse natie, Quito. Ramon Salazar, een 35-jarige politieagent, troostte een 4-jarige jongen die wanhopig huilde na een auto-ongeluk. De beelden gingen meteen viral.

via El Comercio

Advertisement
Maria Paula Romo/Twitter

Maria Paula Romo/Twitter

"Ik zag het ongeluk en een vrouw die hulp nodig had om uit de auto te stappen, ik kwam terug met mijn EHBO-doos, maar plotseling hoorde ik het geschreeuw van de jongen die mijn aandacht trok”, zei Ramon tegen de media. Toen de man zag dat de vrouw al werd geholpen, kwam de politieagent instinctief in actie om te zien wat hij kon doen voor de kleine huilende Dilan; helaas was de jongen buitenlands en sprak hij geen Spaans, maar als het gaat om empathie, solidariteit en gevoeligheid, zijn er geen belemmeringen en wordt er maar één taal gesproken: die van solidariteit.

“Ik wikkelde hem in een deken om me heen, omhelsde hem en probeerde hem te troosten.” Ramon kon op dit moment niets anders doen dan het kind kalmeren dat om hulp schreeuwde. Ramon haalde toen de telefoon tevoorschijn en hij bedacht wat hij zou doen als het zijn zoon was.

Advertisement

Voor Ramon, die ook een 4-jarige zoon heeft en sinds 15 jaar bij de politie van Quito werkt, was het alsof hij zijn eigen zoontje hielp: op het moment vlak na het ongeluk hield hij hem stevig vast en leidde hem af met een grappige video op zijn mobiele telefoon. Het gebaar bleef duidelijk niet onopgemerkt, de beelden gingen snel het web rond en uiteindelijk feliciteerde ook het stadspolitiebureau Ramòn officieel met zijn eenvoudige maar prachtige gebaar.

Gefeliciteerd Ramòn voor het troosten van dit kind op zo’n delicaat moment!

Advertisement