Een kat die nog nooit gemiauwd had, maakt het hele gezin 's nachts wakker en redt hen van een gaslek

Janine image
door Janine

21 Juli 2020

Een kat die nog nooit gemiauwd had, maakt het hele gezin 's nachts wakker en redt hen van een gaslek
Advertisement

Vaak komen de meest heroïsche acties van degenen waar je het gewoon niet van verwacht. We hebben het over al die gebaren waardoor mensen en dieren erin slagen het leven van degenen om hen heen te redden, of het nu familieleden, vrienden of gewoon wezens zijn die in gevaar zijn.

We schreven ook "dieren", omdat de hoofdrolspeler van het verhaal dat we je gaan vertellen een kat is, een totaal onverwachte held vanwege zijn verlegen en zwijgzame karakter die echter in een moment van ernstig risico voor zijn menselijke vrienden al zijn moed naar voren wist te brengen en hen waarschuwde voor een gevaar dat dodelijk had kunnen zijn.

via FOX 19

Advertisement
Mike Schell/Twitter

Mike Schell/Twitter

Sinds de Amerikaanse familie Kecskes, uit Ohio, hem adopteerde, is de kat Boo nooit een "spraakzame" kat geweest. Zeer zelden - bijna nooit - kwam gemiauw of ander geluid uit zijn mond, en zijn gereserveerde karakter heeft hem altijd gekenmerkt, zozeer zelfs dat hij vaak het onderwerp van ironie was door zijn menselijke vrienden.

Maar toen zich een situatie van ernstig gevaar voor hem en zijn familie voordeed, liet Boo van zich horen, en dat deed hij als nooit tevoren in zijn leven. Wat veroorzaakte deze plotselinge verandering? Simpel: midden in de nacht ontsnapte koolmonoxide uit een oude ketel, in het huis waar iedereen sliep. Iedereen, behalve Boo die erin slaagde het verschrikkelijke geurloze, kleurloze en supergiftige gas op te merken, en alarm sloeg.

Advertisement
LOCAL 12/Youtube

LOCAL 12/Youtube

Zo hard als hij kon miauwde hij om iedereen wakker te maken, slechts een paar minuten voordat de situatie catastrofaal werd. De effecten van koolmonoxide begonnen al merkbaar te worden: het echtpaar Kecskes slaagde erin om uit hun bed te komen en hun dochter wakker te maken net voordat ze flauwviel. Boo zelf, terwijl hij bleef miauwen, viel verschillende keren flauw en herstelde zich vervolgens met kracht en vasthoudendheid totdat het zeker was dat zijn mensen veilig waren.

Het is niet duidelijk hoe deze heroïsche kat het monoxide in de lucht wist op te vangen, omdat katten, net als wij mensen, het niet kunnen waarnemen. Hij begreep echter wel dat er iets mis was en kwam in actie. Zonder zijn tussenkomst zou de familie bedwelmd zijn geraakt door deze onzichtbare moordenaar. De familie riep onmiddellijk om hulp, en gelukkig slaagden de brandweerlieden erin om iedereen te redden, inclusief de kat.

LOCAL 12/Youtube

LOCAL 12/Youtube

Boo's moed en heldhaftigheid verdienden echter een prijs: zozeer zelfs dat PETA, een organisatie die dierenrechten ondersteunt, hem de erkenning van “heroïsche kat” opdroeg, juist omdat hij zijn mensen had gered door zichzelf in gevaar te brengen. Complimenten voor deze besnorde held!

Advertisement