Een 12-jarige jongen ziet een kind opgesloten in de auto in de zon: hij slaat het raam in en redt hem - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een 12-jarige jongen ziet een kind opgesloten…
Bescheidenheid is een kostbaar kledingstuk dat we met trots moeten dragen Ellie is het eerste model met het Downsyndroom dat poseert voor Gucci, wat aantoont dat een beperking geen obstakel is

Een 12-jarige jongen ziet een kind opgesloten in de auto in de zon: hij slaat het raam in en redt hem

Door Janine
24.375
Advertisement

Ze noemen het "dissociatieve amnesie" of zelfs "black-out van de ouders" wanneer moeders of vaders hun kinderen in de auto vergeten. Helaas wordt dit fenomeen bijna elk jaar herhaald, met dramatische resultaten.

Alle geïndustrialiseerde landen hebben te maken met hun trieste balans. Gelukkig is de episode van vandaag niet in deze trieste statistiek terechtgekomen en daarom de moeite waard om te vertellen.

via: News On 6

De 12-jarige Ben Theriot uit Tulsa, in Oklahoma was op weg met zijn moeder Nikki naar een winkelcentrum in de stad. Plots werd zijn aandacht getrokken door geschreeuw uit een voertuig dat op de parkeerplaats stond. Iemand was zijn kind vergeten in een auto die onder de brandende zon stond. De tiener realiseerde zich onmiddellijk de ernst van de situatie.

Zonder een moment te verliezen, gebruikte hij een van de metalen riemen van zijn auto om de voorruit te breken. Nadat hij een vrij grote opening had gemaakt, zorgde hij ervoor dat het gat groter werd om door de auto te kunnen passeren en erin te kruipen. Eenmaal binnen pakte hij voorzichtig het huilende kind en bracht hem veilig naar buiten. Als het iets langer zou hebben geduurd zou het verhaal een heel ander einde hebben gehad.

Advertisement

Ondertussen heeft Nikki de politie gebeld. Het kind was in shock, had symptomen van hyperthermie en uitdroging, maar niets ernstigs of onomkeerbaars. Dankzij Ben's snelle tussenkomst kwam de arme jongen niet op de lijst van de tragische doden. De jongen ontving de Badge of Courage van de Safe Kids Tulsa Area, en liet iedereen zien dat je op elke leeftijd een held kan zijn, dat het “nooit te vroeg” is om het juiste te doen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt