Een familie laat een in een net gevangen walvis los: het dier "bedankt" met spectaculaire sprongen

Janine image
door Janine

27 Juli 2020

Een familie laat een in een net gevangen walvis los: het dier "bedankt" met spectaculaire sprongen
Advertisement

Hoewel mensen vaak in staat zijn om andere wezens die de planeet bevolken op wrede en volledig respectloze manieren schade toe te brengen, zijn er gelukkig veel van onze medemensen die alles zouden doen om anderen in moeilijkheden te helpen, ook als het om dieren gaat die zich in gevaarlijke situaties bevinden.

Michael Fishbach en zijn familie weten erover mee te praten, die tijdens een boottocht een trieste en voor de enorme walvis mogelijk dodelijke scène zagen: het dier leek in eerste instantie zelfs dood. Met wat moeite wisten deze mensen haar te redden, en ontvingen een onvergetelijk gebaar van dankbaarheid.

Advertisement
PeopleConnection/Youtube

PeopleConnection/Youtube

Toen Michael en zijn gezin het enorme drijvende dier in het water zagen, dachten ze meteen dat ze dood was. De walvis begon echter te bewegen en op dat moment begrepen ze dat ze in actie moesten komen, omdat ze gevangen zat in een net en het risico zou lopen het niet te redden. Met enorm veel moed dook Michael in het water en probeerde erachter te komen waar het net dat de walvis blokkeerde zich bevond, door het nauwkeurig te onderzoeken.

Het dier was in een net gewikkeld en kon er niet uitkomen: het verhinderde letterlijk dat het schepsel haar vinnen bewoog, en dat is waar de man zich op richtte en probeerde haar uit alle macht uit de kluwen van het net te bevrijden. Na verschillende pogingen slaagde hij erin de walvis vrij te laten door ook de laatste stukjes net te verwijderen die haar gevangen hielden.

Advertisement
PeopleConnection/Youtube

PeopleConnection/Youtube

Het was helemaal niet gemakkelijk, maar Michael en zijn team wisten heel goed dat de inspanningen het mogelijk maakten om het leven van een prachtig dier dat, zoals vaak gebeurt, te redden van verwaarlozing en menselijke activiteiten. Toen de walvis vrij was, bedacht de familie om hem meer dan een kilometer te volgen en toen het dier besloot weg te zwemmen, besloot het al zijn dankbaarheid te tonen aan degenen die haar hadden gered, met een buitengewoon gebaar.

PeopleConnection/Youtube

PeopleConnection/Youtube

De walvis zwom niet ver van de boot en maakte een reeks spectaculaire sprongen in het water, alsof het "dank je wel" wilde zeggen tegen de mensen die haar hadden bevrijd van het vreselijke net waarin ze terecht was gekomen. En het enorme dier bleef ongeveer een uur springen en bleef in de buurt van de boot van de Fishbach. Het is waar: de natuur weet ons altijd te verbazen en ons vreugde te geven, vooral als we aan haar kant staan ​​en ons niet tegen haar keren!

Advertisement