Ze verliest haar geheugen na een ongeluk: hij blijft elke dag bij haar om haar verloren herinneringen terug te krijgen

Janine image
door Janine

16 Augustus 2020

Ze verliest haar geheugen na een ongeluk: hij blijft elke dag bij haar om haar verloren herinneringen terug te krijgen
Advertisement

In de film "50 First Dates" wordt Adam Sandler verliefd op een Drew Barrymore die elke nacht alles vergeet wat er overdag is gebeurd. Deze fantasierijke plot wordt op een delicate manier verteld en benadrukt deze komedie.

Soms imiteert de werkelijkheid fictie, maar in dit geval is het moeilijker om het mooier te maken dan het is. Maar liefde en moed overwinnen onoverkomelijke obstakels. Als je geduld hebt en er voldoende in gelooft, is er altijd een gelukkig einde.

via The Sun

Het is 2016, Rebekah Nesbitt is een gelukkig meisje met veel dromen. Ze maakte haar hbo-opleiding af, heeft een goede baan en een vriend genaamd James Anderson. De twee houden enorm veel van elkaar en zijn van plan om te trouwen.

Op een zondag in september brengt ze hem met de auto naar de sportschool. Op de terugweg krijgt ze een ernstig ongeluk en wordt ze met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar ze meer dan drie maanden in coma ligt. Haar lichaam lijkt geen verwondingen te hebben opgelopen, maar ze heeft ernstig hoofdletsel.

Bij het ontwaken herinnert ze zich niet langer verschillende periodes van haar leven, ook die met James. De twee waren al vier jaar samen, ze hadden samen hun eerste huis gekocht. Tijdens een reis naar Londen had James haar ten huwelijk gevraagd en had hij Hyde Park gekozen als de plaats om haar een aanzoek te doen.

Helaas weet Rebekah hier niets meer van, evenmin als de periode in het ziekenhuis en de dag van het ongeval. Ze herinnert zich vaag dat ze probeerde niet over een kat heen te rijden, maar ze weet het niet zeker. Misschien is het gewoon een beeld dat ze heeft gecreëerd om die tragedie te begrijpen.

Advertisement

Rebekah opende haar ogen op kerstavond, een prachtig cadeau voor haar familie en haar geliefde. In veel opzichten was het alsof ze opnieuw begon. Ze moest lange revalidatiesessies ondergaan om het gebruik van de linkerkant van het lichaam te herstellen. Ze heeft veel van haar onafhankelijkheid en mobiliteit verloren, maar niet de levensvreugde en haar gevoel voor humor.

Gedurende al die tijd dat ze bewusteloos was, in revalidatie en daarna, stond James altijd aan haar zijde.

Hij vertelt hoe moeilijk die maanden waren toen hij niet wist of ze het zou overleven. Hij probeerde haar vaak te helpen door haar favoriete liedjes of liedjes uit de Disney-films te spelen waar ze altijd van hield. Hij wist niet of dit haar zou helpen, maar hij deed het met liefde.

Nu werkt Rebekah hard om zich weer aan te passen aan haar nieuwe bestaan. Haar liefde voor James is sterker dan ooit, en ondanks de moeilijkheden hebben ze een mooie toekomst gepland. Het lot heeft veel van haar afgenomen, maar het is niet gelukt om de liefde, de sterkste kracht die we tot onze beschikking hebben, weg te nemen.

Advertisement