Een jongen koopt een door zijn voorouders, als slaven, gebouwde villa: zijn wraak op racisme... - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een jongen koopt een door zijn voorouders,…
Hij werd het huis uit gezet en moest 4 jaar in de auto slapen: nu is deze jongen erin geslaagd een villa voor zichzelf te kopen De artsen waren sceptisch over hun overlevingskansen bij de geboorte: vandaag de dag zijn ze nog steeds vrienden en hebben ze hun diploma behaald

Een jongen koopt een door zijn voorouders, als slaven, gebouwde villa: zijn wraak op racisme...

Door Natasja
4.175
Advertisement

Er zijn plaatsen die een veel diepere betekenis en waarde omvatten. Voor de persoon die zich ervan bewust is, worden ze echte symbolen van het verleden en van vele geleefde momenten of belangrijke verhalen, die misschien ook wel verbonden zijn met zijn of haar familie.

Robert Hartwell weet er alles van, een jonge zwarte homoacteur die vanuit de Verenigde Staten heeft besloten om zijn persoonlijke "wraak" aan de wereld bekend te maken, een overwinning in naam van alle mensen die vechten - en hebben gevochten - tegen racisme en homofobie. Op welke manier heeft hij dit gedaan? Gewoon door een huis te kopen, dat voor hem veel meer is dan een normaal huis. Het is een symbool.

Zoals hij vertelde in zijn Facebookbericht, dat al snel de wereld rondreisde, werd de elegante villa in kwestie in 1820 gebouwd voor de familie Russell, die een katoenspinnerij in het gebied bezat. In die tijd was slavernij volledig legaal en  waren tientallen zwarte slaven verantwoordelijk voor de bouw van het huis, die in naam van een vermeende "inferioriteit" ontzettend zwoegden en misbruikt werden.

Toen Robert zag dat het grote huis te koop stond, wist hij dat het van hem moest zijn. Zijn voorouders hadden namelijk als slaven deelgenomen aan de bouw van de villa en het kopen ervan zou een gebaar betekenen van ongelooflijke vergelding van al het leed dat ze hebben ondergaan. Vastberadener dan ooit werd de jongen eigenaar van het herenhuis, ondanks het feit dat dezelfde persoon die het verkocht twijfels had over de financiële mogelijkheden van Robert en hem ontmoedigde om het te kopen.

"Ik had mijn voorouders, toen ze hun rug braken om dit huis te bouwen, graag verteld dat 200 jaar later een homoseksuele zwarte man het zou kopen om het met liefde te vullen," schreef Hartwell over zijn "verovering". En we kunnen het alleen maar met hem eens zijn, gezien het belang van zijn verhaal in het licht van alle onrechtvaardigheden en episodes van geweld, racisme en discriminatie die helaas ook nu nog in de wereld voorkomen. Wij wensen Robert veel succes met het eren van zijn afkomst en zijn identiteit!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt