Vader en moeder kiezen ervoor om 7 kinderen zonder regels op te voeden: ze gaan niet naar school en doen wat ze willen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Vader en moeder kiezen ervoor om 7 kinderen…
Op deze overdekte markt hingen handelaren kleurrijke paraplu's op om de zwaluwnesten te beschermen 12 honden die op de liefste manier al hun liefde voor hun baasjes hebben getoond

Vader en moeder kiezen ervoor om 7 kinderen zonder regels op te voeden: ze gaan niet naar school en doen wat ze willen

Door Janine
7.825
Advertisement

Gezinnen zijn niet allemaal hetzelfde. Hoewel soortgelijke dynamieken kunnen optreden tussen alle ouders en kinderen, verandert er veel van situatie tot situatie. Aan de basis blijven echter "vaste punten" over, die gelukkig in de meeste gevallen worden gerespecteerd.

Zoals opvoeding, onderwijs en regels die aan de kleintjes moeten worden gegeven, maar wat zou je ervan denken als we je zouden vertellen dat er families zijn die besluiten met al deze conventies te "breken" en hun kinderen in volledige autonomie op te voeden, zonder regels en vrij om zich te gedragen zoals ze willen? Dit is het geval met de Rawnsleys, de Engelse familie waar we je over gaan vertellen, 9 mensen waarvan de 7 kinderen geen enkele "wet" hebben!

via: Mirror

Gemma en Lewis hebben 7 kinderen, in de leeftijd van 1 tot 13 jaar, en hebben besloten dat ze zonder vaste regels zullen opgroeien. Geen van hen gaat naar school en ze worden zelfs niet eens gevolgd door leerkrachten thuis, omdat de ouders van mening zijn dat de door volwassenen opgelegde regels niet noodzakelijkerwijs moeten worden gerespecteerd.

Deze kinderen, door sommigen omschreven als "wilden", zijn volledig zelfstandig. Van zich kleden tot wat ze eten, tijdstippen en dingen die elke dag te doen zijn: ze kiezen het allemaal zelf, zonder beperkingen van mamma en pappa die geloven dat ze zo hun kinderen maximaal plezier en vrijheid bieden. Volgens de ouders moet de kindertijd in feite volop worden geleefd en mag deze niet vol regels zijn.

De kinderen van dit paar kunnen daarom zelfs piercings of tatoeages krijgen, hun haar verven of knippen zoals ze willen, net alsof het miniatuur "volwassenen" zijn. Het spreekt voor zich dat in huize Rawnsley vaak chaos heerst. Denk aan zeven jongens en meisjes die volledig vrij worden gelaten, zonder een greintje regel: de situaties kunnen echt tot het uiterste oplopen. Voor moeder Gemma valt alles echter binnen de "normaliteit": volgens wat ze zei, heeft het voordeel van zo'n opvoeding dat haar kinderen hierdoor echt verantwoordelijk worden, ook al raken ze soms betrokken bij risicovolle situaties.

Advertisement

Uit ervaring leren, dus fouten maken of “excessen”, wat in sommige gezinnen op zijn zachtst gezegd ondenkbaar zou zijn: dit is wat Gemma en Lewis aan hun kinderen willen overbrengen. Als ze moeten lezen en schrijven - en alleen als ze geïnteresseerd zijn - zijn zij degenen die de kinderen ideeën geven, en niet het schoolsysteem, dat ze als “ontoereikend” beschouwen. De enige regels die ze moeten respecteren zijn: niet liegen, niet pesten en elkaar geen pijn doen.

Hoewel dit alles op zijn zachtst gezegd ongebruikelijk lijkt, en meestal niet acceptabel, zijn Gemma en Lewis er vast van overtuigd dat deze manier de beste is om hun kinderen op te voeden. Het is zeker een "alternatieve" methode, die misschien wel zijn voordelen kan hebben in de levenservaringen die kinderen hebben vergeleken met anderen, ook al mogen bepaalde "basisregels" nooit worden vermeden bij kinderen en jongeren. Onderwijs op de juiste plaatsen is in de eerste plaats belangrijk voor hun opleiding.

Voorlopig gedragen de kinderen van Gemma en Lewis zich goed, en volgens de ouders krijgen ze ook vaak complimenten van onbekenden. Het enige dat overblijft, is afwachten of een dergelijke methode echt zijn vruchten zal afwerpen, waardoor deze zeven kinderen betere volwassenen worden. Wat vind jij ervan?

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt