Na drie miskramen wordt ze zwanger terwijl ze al zwanger is en bevalt van een tweeling

Janine image
door Janine

04 Juni 2022

Na drie miskramen wordt ze zwanger terwijl ze al zwanger is en bevalt van een tweeling
Advertisement

We weten hoe belangrijk het is voor sommige stellen om kinderen te kunnen krijgen, ook al is het soms veel ingewikkelder dan het lijkt. Cara Winhold en haar man Blake wilden een broertje of zusje geven aan hun eerste kind, Wyatt, maar de pogingen waren behoorlijk moeilijk gebleken: drie miskramen, waarvan de laatste Cara bijna haar leven kostte. In een moment van wanhoop kregen ze echter toch weer hoop omdat Cara opnieuw zwanger werd. Op zich al een belangrijke mijlpaal, maar nog ongelofelijker geworden door de ontdekking die het stel deed na de tweede echo. Het was niet één kind, maar twee.

via Mirror

Advertisement

💙💙💙

Pubblicato da Cara Winhold su Mercoledì 25 maggio 2022

Toen Cara voor de eerste controles naar het ziekenhuis ging, toonde de echo de aanwezigheid van slechts één foetus, dus ook één kind. "Ik heb met vijf weken mijn eerste echo gehad om er zeker van te zijn dat alles in orde was," zei de vrouw, "en bij die gelegenheid was er ‘slechts een baby'. Vanwege mijn geschiedenis wilde de dokter me al snel weer zien om te controleren of alles goed ging. Toen ik na 7 weken zwangerschap bij hem terugkwam, kreeg ik te horen dat het twee kinderen waren."

Hoe kon het dat er een paar weken later nog een kind verscheen? Artsen vertelden haar dat het, hoewel zeldzaam, om "superfetatie" gaat.

Advertisement

🤍4 Months 🤍 All I have to say is it’s been a blur but a wonderful ride. I made these…humans and onesies ♥️♥️ #cfcraftingmonth #crafts

Pubblicato da Cara Winhold su Sabato 26 febbraio 2022

Superfetatie treedt op wanneer, na een zwangerschap, binnen enkele dagen of weken een nieuwe zwangerschap optreedt. "Toen de dokter me vertelde dat ik zwanger was geraakt terwijl ik al zwanger was," legde Cara uit, "vroeg ik hem hoe dat kon gebeuren. Hij antwoordde dat ik hoogstwaarschijnlijk twee keer een eisprong had, ik had twee eitjes vrijgelaten die op verschillende momenten, ongeveer een week na elkaar, bevrucht werden”.

De tweeling, Colson en Cayden, die in oktober 2021 ter wereld kwamen, betekende een waar wonder voor Cara: "Ik geloof 100% dat het een wonder was, voor alles wat mij is overkomen na mijn eerste kind. Ik geloof dat het mijn manier was om twee kinderen terug te krijgen die ik had verloren. Ik zie geen andere verklaring. Bovendien zijn er geen gevallen van een tweeling in mijn familie, dus ik geloof echt in het wonder”.

En over wonderen gesproken, na de miskramen die ze heeft gehad, beschreef Cara in één zin haar vreugde en haar gevoel over deze geweldige zwangerschap die ze tot stand bracht: "Ik geloof graag dat het mijn manier was om de twee kinderen terug te krijgen die ik heb verloren en om ze op een bepaalde manier te helpen".

De tweeling heeft altijd verschillende maten gehad, aangezien een van de twee, Colson, aan het einde van haar zwangerschap twee weken voor was op zijn kleine broertje in termen van groei. Cara wilde een boodschap van hoop sturen naar al die moeders en stellen die met heel hun hart een kind willen, maar die om de een of andere reden niet kunnen krijgen: "Zelfs als ik om de een of andere reden geen ander kind had kunnen krijgen, wisten we dat het verlangen naar meer kinderen voor ons voorbestemd was. We waren al aan het kijken naar mogelijkheden voor pleegzorg en adoptie. Als het in je hart en je roeping zit, geef dan niet op want dat hebben wij ook niet gedaan en we kregen een enorme verrassing en een prachtig wonder".

Advertisement