Ze bevalt van een enorme baby: "de verloskundigen vertelden me dat zijn hoofd zo groot is als een meloen"

Janine image
door Janine

15 April 2023

Ze bevalt van een enorme baby: "de verloskundigen vertelden me dat zijn hoofd zo groot is als een meloen"
Advertisement

Baby's zijn allemaal mooi en dat weten we, ook al zullen sommigen, om de waarheid te zeggen, misschien beweren dat ze niet bepaald prachtig zijn als ze net geboren zijn. Hoe dan ook, voor een ouder is en zal zijn kleintje altijd geweldig zijn, zoals ook juist is. Het punt ligt in dit geval niet in de "schoonheid", maar in het "klein" noemen van de hoofdpersoon van dit verhaal. Natuurlijk is hij een pasgeborene en is hij het kleine schepsel van een liefdevol stel ouders, maar we verzekeren je dat hij helemaal niet klein is...

Het volstaat te zeggen dat de verloskundigen bij zijn geboorte verbaasd waren en dat zodra de baby op de weegschaal werd gelegd, hij dreigde om te vallen!

via The-sun

Advertisement

Ruby Eden, 24 jaar, is de trotse vrouw die is bevallen van haar "kleine" Teddie Eden. De baby werd geboren met een gewicht van meer dan 5 kg en zijn hoofd werd beschreven als de grootte van een meloen door de verloskundigen die moeite hadden om een mutsje te vinden dat bij hem paste!

De dag voor de geboorte van de baby had een verpleegster Ruby laten weten dat de baby iets groter zou zijn dan zijn zusje, maar zo'n "maat" had de vrouw zeker niet verwacht.

Er was een ingreep voor nodig om de baby ter wereld te brengen: een keizersnede. Ook de vader was geschokt bij het zien van het kind en kon niet anders dan commentaar geven.

Advertisement
Ruby Eden/Instagram

Ruby Eden/Instagram

"Wat kan ik zeggen, hij is absoluut een grote 'jongen'" - riep hij uit.

Het kind werd niet in perfecte gezondheid geboren: zelfs als zijn vitale functies goed waren, had hij polyhydramnion, oftewel de aanwezigheid van overmatig vruchtwater. Na enige tijd in het ziekenhuis kon hij zijn familie weer omarmen en zijn andere familieleden leren kennen. "Ik zou hun reacties met een camera hebben moeten filmen: ze waren allemaal zo in de war waarom Teddie zo'n grote baby was; toen ik zwanger was, was mijn buik bovendien altijd kleiner dan toen ik zijn zus verwachtte", zei de moeder.

De pasgeborene droeg al in zijn allereerste levensdagen babykleertjes van 3 maanden oud! We wensen deze lieve "reus" een schitterende toekomst toe!

Advertisement