Op deze overdekte markt hingen handelaren kleurrijke paraplu's op om de zwaluwnesten te beschermen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Op deze overdekte markt hingen handelaren…
Een leuk visueel spel: enkele van deze paarden zijn anders, maar weinigen kunnen ze meteen vinden Vader en moeder kiezen ervoor om 7 kinderen zonder regels op te voeden: ze gaan niet naar school en doen wat ze willen

Op deze overdekte markt hingen handelaren kleurrijke paraplu's op om de zwaluwnesten te beschermen

Door Janine
1.952
Advertisement

Op de overdekte markt van Cervia, aan de Italiaanse Rivièra van Romagna, hadden de handelaren een briljant idee om het milieu een vrolijke kleur te geven en de nesten te beschermen van een paar zwaluwen die blijkbaar voor deze overdekte markt kozen om hun kleintjes op de wereld te zetten. De beelden van het idee dat deze ingenieuze handelaren en winkeliers van Cervia hadden, gingen het internet rond, sinds de LIPU van de sectie Bergamo de foto's op zijn Facebook-profiel publiceerde.

Quando la convivenza è possibile. Il mercato coperto di Cervia è stato scelto da alcune coppie di rondini come luogo...

Pubblicato da LIPU Sezione Bergamo su Sabato 18 luglio 2020

De overdekte markt van Cervia werd in feite letterlijk overspoeld door gekleurde parasols die niet alleen de commerciële omgeving nieuw leven inblazen, maar ook hielpen om de uitwerpselen van de zwaluwen te verzamelen en hun nesten te beschermen.

De Vogelbescherming van Bergamo becommentarieerde de beelden als volgt: "Wanneer samenleving mogelijk is. De overdekte markt van Cervia is door sommige zwaluwen gekozen als nestplaats. De onvermijdelijke uitwerpselen die deze nesten met zich meebrengen, zouden op de kraampjes zijn beland... maar de handelaren hingen kleurrijke paraplu's op die, naast het opvangen van de uitwerpselen, de omgeving opvrolijken! We complimenteren hen met de getoonde gevoeligheid en scherpzinnigheid. Met dank aan Paolo Brignoli die, zelfs op vakantie, de kans niet miste om ons zijn mooie foto's te laten zien.”

Een mooi initiatief met weinig middelen en veel vindingrijkheid om de nesten van deze prachtige vogel te beschermen die maar al te vaak per ongeluk door de mens vernietigd worden.

Complimenten aan deze handelaren!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt