Hij vraagt ​​zijn ouders om een ​​nieuwe Xbox, maar moet die zelf verdienen: zijn vader “dwingt” hem te helpen met het huishouden

Janine image
door Janine

18 Augustus 2020

Hij vraagt ​​zijn ouders om een ​​nieuwe Xbox, maar moet die zelf verdienen: zijn vader “dwingt” hem te helpen met het huishouden
Advertisement

De twee fundamentele pijlers bij de opvoeding van kinderen zijn school en het gezin. De eerste heeft precieze regels en duidelijk herkenbare symbolen, de tweede iets minder. Thuis zijn er geen schoolbanken en schoolborden, je hoeft je hand niet op te steken om iets te vragen, maar dat wil niet zeggen dat een beetje gezonde discipline niet nodig is. Kinderen opvoeden betekent hen het verschil tussen "goed" en "fout" kunnen laten zien, en hen ook de waarde van verdienste en de waardigheid van werk laten inzien. Een moeilijke taak, zeker, maar strikt noodzakelijk.

Mark Arrington is in dit opzicht een onderwijzer met alles erop en eraan. De man woont in Amerika, in de staat Florida; is de biologische vader van 4 kinderen en de ouder van 5 anderen die uit het vorige huwelijk van zijn huidige vrouw komen. Kortom een ​​hele grote familie!

Advertisement

Met zo'n groot team om voor te zorgen, moet iedereen zijn taken kennen. Tussen zijn werk en andere verplichtingen probeert Mark altijd quality time vrij te maken om met elk van zijn kinderen door te brengen.

Elke dag probeert hij ervoor te zorgen dat ze iets nieuws en nuttigs leren dat hen zal helpen een beter leven te leiden. Tegenwoordig denken jonge mensen dat alles vanzelfsprekend is. Het is echter essentieel dat het nageslacht de betekenis van “verantwoordelijkheid” kent - een woord dat zelfs veel volwassenen vaak bang maakt. Deze strategie maakt het samenleven zeker gemakkelijker, maar bovenal helpt het om de nieuwe generaties op te laten groeien met een groter besef van bewustzijn en volwassenheid.

Thank for all the people that kindly mention to stagger the flooring. Like it stated that I'm no professional. At the...

Pubblicato da Mark Arrington su Venerdì 5 giugno 2020

Op een dag vroeg zijn 11-jarige, naar hem vernoemde Mark, om een ​​nieuwe Xbox omdat de oude kapot was. De reactie van de vader was duidelijk positief, zolang de jongen het maar zelf zou verdienen. Hoe? Wat eenvoudig huishoudelijk werk doen!

De twee voeren namelijk vaak samen wat reparatiewerkzaamheden uit. Zo hadden Mark en zijn zoon ooit de airco gerepareerd, terwijl dit keer, naar aanleiding van de vraag naar de nieuwe Xbox, de vloeren aan de beurt waren: ze zouden nieuw parket in huis moeten aanleggen.

Als klusjesman heeft de vader zichzelf alles geleerd, autodidact, omdat hij over een goed vermogen beschikt om snel te leren; het was daarom niet moeilijk voor hem om zijn zoon te instrueren hoe hij bepaalde taken moest uitvoeren.

Advertisement

Nadat de vloeren in het huis waren gelegd, kreeg Mark Junior zijn Xbox. De inspanning was groot, maar het was het waard. In feite kreeg hij niet alleen wat hij wilde, maar hij leerde ook een belangrijke levensles. Voor deze vader zijn er nog maar 8 andere “leerlingen" om het dagelijkse portie aan wijsheid te schenken, dus... de volgende is aan de beurt!

Advertisement