Een man ziet een hondje opgesloten in de auto in de zon: hij breekt de ruit met een bijl en redt hem

Janine image
door Janine

16 Augustus 2020

Een man ziet een hondje opgesloten in de auto in de zon: hij breekt de ruit met een bijl en redt hem
Advertisement

Hoewel bepaalde dingen voor iedereen duidelijk moeten zijn, en ook vrij eenvoudig te begrijpen, lijkt het erop dat sommige mensen zo oppervlakkig, onoplettend en onverantwoordelijk zijn dat ze niet beseffen dat ze met hun gedrag het leven van onschuldige wezens in gevaar brengen.

Denk bijvoorbeeld aan je auto die in de zon staat op een hete zomerdag, met temperaturen van ruim boven de 30°C. Zou het ooit in je opkomen om er tijd binnen door te brengen, stil zittend en met de ramen dicht? Het voor de hand liggende antwoord is nee, maar er zijn mensen die helaas niet begrijpen dat dit ook geldt voor hun honden, die in plaats daarvan in de auto worden achtergelaten die werkelijk een vreselijk einde riskeren. Gelukkig is er soms iemand die het opmerkt en moedig handelt, zoals de man over wie we je gaan vertellen.

via The Sun

Samantha Heaver/Facebook

Samantha Heaver/Facebook

We zijn in Berkshire, in Engeland, om precies te zijn op de parkeerplaats van een winkelcentrum. Het is hier dat Samantha Heaver een scène filmde die binnen een paar uur over de hele wereld viral ging en die mensen moet laten nadenken over het juiste gedrag dat ze in deze situaties moeten aannemen.

Omstanders merkten dat een Yorkshire Terrier duidelijk in nood verkeerde op de achterbank van een geparkeerde auto. De reden? Hij zat opgesloten in de auto met de ramen dicht en onder de brandende zon, bij een buitentemperatuur van meer dan 34°C, die uiteraard binnenin veel hoger was. De minuten gingen voorbij en niemand kwam terug om de auto te openen met de arme hond erin, dus besloot een man actie te ondernemen.

Advertisement
Samantha Heaver/Facebook

Samantha Heaver/Facebook

Met een bijl in zijn hand naderde hij de voorruit van de auto en begon er hard tegenaan te slaan, totdat het glas na verschillende pogingen in duizend stukken brak en uiteindelijk wat lucht gaf aan het ongelukkige dier. Zijn omstandigheden daarbinnen waren niet de beste, maar gelukkig werd de hond gered en onmiddellijk toevertrouwd aan twee politieagenten die in de buurt waren, die hem vervolgens naar een dierenarts brachten voor de nodige controles.

Samantha Heaver/Facebook

Samantha Heaver/Facebook

De eigenaar van de auto kreeg een boete en veel gebruikers op internet hebben het gebaar van de man met de bijl geprezen, dat in feite het leven van de arme hond redde. We hopen dat deze openbaar gemaakte gebeurtenissen zullen dienen om steeds meer mensen bewust te maken die soms geloven dat hun honden slechts "accessoires" zijn.

Pubblicato da Samantha Heaver su Lunedì 10 agosto 2020

Samantha Heaver/Facebook

Advertisement