Een hond raakt gewond en komt vast te zitten in de bergen: een groep dappere onbekenden biedt aan haar te redden

Janine image
door Janine

16 September 2020

Een hond raakt gewond en komt vast te zitten in de bergen: een groep dappere onbekenden biedt aan haar te redden
Advertisement

Vaak komt de grootste en belangrijkste hulp van degenen waar we het gewoon niet van verwachten. Iedereen die het geluk heeft gehad een hond aan zijn zijde te hebben, weet hoe deze dieren erin slagen om onafscheidelijke metgezellen in het leven te worden, echte familieleden voor wie we alles zouden doen.

Het is dus normaal dat wanneer een van hen in gevaar is, hun baasjes verdriet en zorgen hebben, net zoals Amanda toen Louie, haar bruine Labrador, vast kwam te zitten in een berggebied nadat ze gewond raakte. Dankzij een groep onbekenden kon de vrouw haar hond echter weer in de armen sluiten.

via CTV News

Advertisement
CTV News/Youtube

CTV News/Youtube

De hond was aan het wandelen met Janessa, Amanda's dochter, in de bergachtige gebieden van British Columbia, in Canada. Toen het meisje naar huis terugkeerde, had ze de hond helaas niet bij zich: het arme dier was gewond en ze was er niet in geslaagd haar mee naar beneden te nemen, vanwege het gewicht. Amanda vroeg daarom de plaatselijke wandelgemeenschap om hulp. Het antwoord was echter nogal teleurstellend: ze waren niet van plan een dier te redden.

Advertisement
CTV News/Youtube

CTV News/Youtube

Meer vastbesloten dan ooit om haar hond in veiligheid te brengen, plaatste Amanda haar verzoek om hulp op Facebook, waarin ze een beroep deed op iedereen om haar geliefde Louie te redden, die vastzat in de bergen en gewond was geraakt, zelfs tegen een vergoeding. En al heel snel gebeurde het onverwachte. De lokale bevolking, samen met veel wandelliefhebbers, reageerde onmiddellijk positief en organiseerde de redding.

CTV News/Youtube

CTV News/Youtube

Samen met Janessa beklom de groep onbekenden de berg waar de arme hond vastzat. Met veel moeite haalden ze haar uit de benarde situatie waarin ze verkeerde en brachten haar vervolgens naar huis. De operatie was niet eenvoudig, gezien het gewicht van de hond en het hobbelige pad, zo erg zelfs dat de reddingswerkers verschillende keren het risico liepen te vallen.

CTV News/Youtube

CTV News/Youtube

Eenmaal in veiligheid, moest Louie enkele dagen in het ziekenhuis doorbrengen. Ze was uitgedroogd en gewond, maar gelukkig slaagden de artsen die voor haar zorgden erin om haar snel weer op de been te krijgen. Louie's familie zal de wandelaars ongetwijfeld voor altijd dankbaar zijn die, met opoffering en moed, hadden aangeboden om hen te helpen in tijden van nood. Dit zijn ongetwijfeld de verhalen die ervoor zorgen dat we een beetje vertrouwen in onze naasten terugkrijgen, temidden van zoveel negativiteit.

Advertisement