Een hond raakt gewond en komt vast te zitten in de bergen: een groep dappere onbekenden biedt aan haar te redden - BekijkDezeVideo.nl
x
Een hond raakt gewond en komt vast te…
Ze laat haar pasgeboren dochter achter en laat een hartverscheurende boodschap achter: Tijdens de fotoshoot voegt zich een prachtige vlinder bij het bruidspaar: de foto's lijken uit een sprookje te komen

Een hond raakt gewond en komt vast te zitten in de bergen: een groep dappere onbekenden biedt aan haar te redden

16 September 2020 • Door Janine
3.055
Advertisement

Vaak komt de grootste en belangrijkste hulp van degenen waar we het gewoon niet van verwachten. Iedereen die het geluk heeft gehad een hond aan zijn zijde te hebben, weet hoe deze dieren erin slagen om onafscheidelijke metgezellen in het leven te worden, echte familieleden voor wie we alles zouden doen.

Het is dus normaal dat wanneer een van hen in gevaar is, hun baasjes verdriet en zorgen hebben, net zoals Amanda toen Louie, haar bruine Labrador, vast kwam te zitten in een berggebied nadat ze gewond raakte. Dankzij een groep onbekenden kon de vrouw haar hond echter weer in de armen sluiten.

via: CTV News

De hond was aan het wandelen met Janessa, Amanda's dochter, in de bergachtige gebieden van British Columbia, in Canada. Toen het meisje naar huis terugkeerde, had ze de hond helaas niet bij zich: het arme dier was gewond en ze was er niet in geslaagd haar mee naar beneden te nemen, vanwege het gewicht. Amanda vroeg daarom de plaatselijke wandelgemeenschap om hulp. Het antwoord was echter nogal teleurstellend: ze waren niet van plan een dier te redden.

Meer vastbesloten dan ooit om haar hond in veiligheid te brengen, plaatste Amanda haar verzoek om hulp op Facebook, waarin ze een beroep deed op iedereen om haar geliefde Louie te redden, die vastzat in de bergen en gewond was geraakt, zelfs tegen een vergoeding. En al heel snel gebeurde het onverwachte. De lokale bevolking, samen met veel wandelliefhebbers, reageerde onmiddellijk positief en organiseerde de redding.

Advertisement

Samen met Janessa beklom de groep onbekenden de berg waar de arme hond vastzat. Met veel moeite haalden ze haar uit de benarde situatie waarin ze verkeerde en brachten haar vervolgens naar huis. De operatie was niet eenvoudig, gezien het gewicht van de hond en het hobbelige pad, zo erg zelfs dat de reddingswerkers verschillende keren het risico liepen te vallen.

Eenmaal in veiligheid, moest Louie enkele dagen in het ziekenhuis doorbrengen. Ze was uitgedroogd en gewond, maar gelukkig slaagden de artsen die voor haar zorgden erin om haar snel weer op de been te krijgen. Louie's familie zal de wandelaars ongetwijfeld voor altijd dankbaar zijn die, met opoffering en moed, hadden aangeboden om hen te helpen in tijden van nood. Dit zijn ongetwijfeld de verhalen die ervoor zorgen dat we een beetje vertrouwen in onze naasten terugkrijgen, temidden van zoveel negativiteit.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt