Hond redt het leven van zijn baasje door op zijn lichaam te kruipen om hem warm te houden

Janine

22 Januari 2022

Hond redt het leven van zijn baasje door op zijn lichaam te kruipen om hem warm te houden
Advertisement

Alpinisme is ongetwijfeld een geweldige ervaring, maar je moet zowel fysiek als mentaal voorbereid zijn om deze activiteit veilig te kunnen doen. Grga Brkić en zijn hond North zijn dat zeker en weten wat ze moeten doen op de top van een berg, maar dat betekent niet dat ze geen risico's lopen. Om de komst van het nieuwe jaar, 2022, te vieren, wilde de Kroatische bergbeklimmer op nieuwjaarsdag met een groep vrienden op reis gaan naar de Velebit, de grootste bergketen van Kroatië. Alles leek goed te gaan, totdat Grga en zijn trouwe Alaskan Malamute een ongeval kregen waarbij de excursionist zijn been brak. Niet in staat om te bewegen, wachtte Grga enkele uren om hulp, terwijl de temperatuur aanzienlijk daalde naarmate de nacht viel. Gelukkig kon zijn hond hem een ​​beetje opwarmen door zich bovenop hem te nestelen.

via Facebook / Grga Brkić

Advertisement

Zoals we weten, zijn honden zeer trouwe vrienden van de mens en North heeft het kunnen bewijzen, zelfs in een tragische gebeurtenis zoals hij en zijn baasje samen hebben meegemaakt.

De reis bleek onverwacht verraderlijk voor de 8 maanden oude pup, die op de bevroren grond uitgleed en zijn baasje achter zich aan sleepte, die hem niet aan de lijn wist te houden. De twee werden 150 meter naar beneden gesleept, waar hun excursie officieel stopte. Grga's vrienden gingen om hulp roepen, maar die kwam niet onmiddellijk. De val vond rond zes uur 's avonds plaats, maar de reddingswerkers konden niet voor middernacht ter plaatse zijn. De grootste uitdaging was natuurlijk om ondanks de intense kou in leven te blijven. Zelfs als je goed uitgerust bent, kun je niet op zulke plaatsen overnachten en hopen te overleven. Zijn hond, North, wist echter dat hij iets moest doen voor zijn baasje en hij nestelde zich op zijn lichaam om hem zo warm mogelijk te houden.

Reddingswerkers vonden hen ineen gedoken, wachtend: "De hond lag de hele tijd opgerold naast de eigenaar. Hij verwarmde hem met zijn lichaam, waardoor aanzienlijke onderkoeling van de alpinist werd voorkomen", merkte Josip Brozičević op, hoofd van het reddingsteam.

Ondanks de grote val kwam de bergbeklimmer er met een gebroken been en een enkelblessure vanaf, terwijl de heldhaftige hond geen enkele verwonding opliep. Het duurde enkele uren voordat de reddingswerkers erin slaagden om de twee overlevenden eruit te krijgen en ze van de berg af te laten zakken, en zelfs onder deze omstandigheden wilde de hond opgerold op zijn baasje blijven liggen. Hij liet hem geen minuut alleen!

Een hond die heel goed als een held kan worden beschouwd!

Advertisement