Een fietser redt een pup van een paar weken oud die in de zon en zonder beschutting was achtergelaten

Janine image
door Janine

24 Oktober 2020

Een fietser redt een pup van een paar weken oud die in de zon en zonder beschutting was achtergelaten
Advertisement

Gelukkig zijn er van die momenten dat je op het juiste moment op de juiste plek bent. Dat overkwam Diane, een 50-jarige vrouw die, om haar mijlpaal te vieren, had besloten om in verschillende Amerikaanse staten te fietsen en daarbij een bepaald aantal kilometers per dag af te leggen. Tijdens een van haar dagen op de fiets stond Diane oog in oog met een weerloze pup die in de problemen leek te zijn, vooral door de verzengende hitte die zelfs moeite opleverde om te ademen. Het hondje draaide als een gek om zichzelf heen, in een staat van grote stress. Diane dacht natuurlijk niet twee keer na om hem in veiligheid te brengen en hem drinken te geven zodat hij het zou overleven.

via Rumble

Advertisement
Youtube / Rumble

Youtube / Rumble

Diane Lea is de oprichtster van "50 Causes Ride", een initiatief dat haar ertoe heeft gebracht om in 50 verschillende Amerikaanse staten op haar fiets te rijden, telkens uit naam van een goed doel. Haar doel was om 50 mijl per dag, oftewel ongeveer tachtig kilometer, te fietsen om wat licht en bewustzijn te brengen op de verschillende pathologieën waaraan veel mensen lijden en die we vaak negeren. Op een dag probeerde Diane haar route te voltooien in de verzengende hitte van Arizona, toen ze plotseling werd afgeleid door iets dat langs de weg bewoog. Ze realiseerde zich meteen dat het een hondje was in moeilijkheden, dat waarschijnlijk last had van de vreselijke hitte en die bovenal aan zichzelf overgelaten leek.

Advertisement
Youtube / Rumble

Youtube / Rumble

De puppy rende in rondjes, zonder te stoppen, in een duidelijke staat van hevige emotionele stress. Diane, die werd gevolgd door haar camper, bestuurd door cameraman Liz Watkins, pakte het hulpeloze dier op en nam het onmiddellijk mee in haar voertuig om hem te verzorgen. Diane gaf hem meteen vers water, waarna ze hem in een emmer vol water zette om hem te laten hydrateren en te herstellen van die verstikkende hitte. Als Diane er niet was geweest, zou de pup het woestijnklimaat van Arizona niet hebben overleefd.

Facebook / 50 causes ride

Facebook / 50 causes ride

Het is heel goed mogelijk dat iemand de pup bewust in de middle of nowhere heeft achtergelaten, met meer dan 35 graden in de zon, en hem tot een wisse dood heeft veroordeeld. Hoe kun je zo wreed zijn tegenover een wezen dat amper 1 maand oud is? Gelukkig zorgde Diane voor de hond en nadat ze hem had gevoerd, werd hij officieel haar metgezel!

Facebook / 50 causes ride

Facebook / 50 causes ride

De pup heet Phoenix en woont nu bij Diane in Florida. Een verhaal dat geen beter gelukkig einde had kunnen hebben!

Advertisement