Een huilende moeder wordt uit een waterpark weggejaagd - ze gaf haar baby borstvoeding

Janine image
door Janine

07 September 2020

Een huilende moeder wordt uit een waterpark weggejaagd - ze gaf haar baby borstvoeding
Advertisement

Borstvoeding is erg belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Ten eerste omdat moedermelk een uniek nutritioneel erfgoed is. Ten tweede omdat dit de intieme band tussen moeder en kind vergroot, naast het gevoel van veiligheid. Tegenover het tafereel van een vrouw die haar baby de borst geeft, zijn er echter mensen die zich hieraan storen; hoewel het een natuurlijk en onschuldig gebaar is, is het vaak niet mogelijk om het los te zien van zijn intrinsieke connotatie.

via ABC 13

Advertisement
Texas Police Department

Texas Police Department

Misty Daugereaux, een 32-jarige verpleegster die in Texas woont, bevond zich in een vergelijkbare situatie. Op een ochtend nam de vrouw haar kinderen mee naar een waterpark om op een bijzonder warme dag wat verfrissing te zoeken. Terwijl ze haar baby van 10 maanden borstvoeding gaf, werd ze teruggeroepen door de manager van het zwembad die haar vroeg om zichzelf te bedekken. Misty voelde zich niet alleen beschaamd, maar ook beledigd, dus weigerde ze en protesteerde hevig.

Op dat moment belde het personeel van de faciliteit de politie. Volgens berichten van de medewerkers liet de vrouw zich overdreven "zien" en reageerde ze met onnodige heftigheid. Toen ze de agenten zag aankomen, voelde Misty zich opgelucht en wist ze zeker dat de politie aan haar kant zou staan. De lokale wetgeving beschermt het recht op borstvoeding, waar de moeder zich ook bevindt.

Advertisement
Texas Police Department

Texas Police Department

Helaas gebeurde dit niet. De politieagenten verdedigden de eigenaar van het park en vertelden Misty resoluut om met haar kinderen het zwembad te verlaten, in tranen en alleen tegenover velen.

De afbeeldingen van de vrouw gingen viral en werden veel gedeeld. Een groep moeders uit de lokale gemeenschap verzamelde zich met hun kinderen voor de deuren van het waterpark, in een echt sit-in uit protest ten gunste van het geven van borstvoeding en ter ondersteuning van Misty.

Dit is een geval zoals vele andere waarin noch gezond verstand noch compromis de overhand hadden. Elke moeder heeft het recht haar kind te voeden, zonder in conflict te komen met de meningen en gevoeligheden van anderen; borstvoeding geven in de buitenlucht moet een recht worden van alle moeders, laten we dat nooit vergeten.

Advertisement