Een huilende moeder wordt uit een waterpark weggejaagd - ze gaf haar baby borstvoeding - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een huilende moeder wordt uit een waterpark…
11 moeders die gewoon geen huisdieren wilden maar die nu niet meer zonder kunnen 12 situaties van dagelijks ongemak die alleen mensen met lang haar perfect kennen

Een huilende moeder wordt uit een waterpark weggejaagd - ze gaf haar baby borstvoeding

Door Janine
2.745
Advertisement

Borstvoeding is erg belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Ten eerste omdat moedermelk een uniek nutritioneel erfgoed is. Ten tweede omdat dit de intieme band tussen moeder en kind vergroot, naast het gevoel van veiligheid. Tegenover het tafereel van een vrouw die haar baby de borst geeft, zijn er echter mensen die zich hieraan storen; hoewel het een natuurlijk en onschuldig gebaar is, is het vaak niet mogelijk om het los te zien van zijn intrinsieke connotatie.

via: ABC 13

Misty Daugereaux, een 32-jarige verpleegster die in Texas woont, bevond zich in een vergelijkbare situatie. Op een ochtend nam de vrouw haar kinderen mee naar een waterpark om op een bijzonder warme dag wat verfrissing te zoeken. Terwijl ze haar baby van 10 maanden borstvoeding gaf, werd ze teruggeroepen door de manager van het zwembad die haar vroeg om zichzelf te bedekken. Misty voelde zich niet alleen beschaamd, maar ook beledigd, dus weigerde ze en protesteerde hevig.

Op dat moment belde het personeel van de faciliteit de politie. Volgens berichten van de medewerkers liet de vrouw zich overdreven "zien" en reageerde ze met onnodige heftigheid. Toen ze de agenten zag aankomen, voelde Misty zich opgelucht en wist ze zeker dat de politie aan haar kant zou staan. De lokale wetgeving beschermt het recht op borstvoeding, waar de moeder zich ook bevindt.

Helaas gebeurde dit niet. De politieagenten verdedigden de eigenaar van het park en vertelden Misty resoluut om met haar kinderen het zwembad te verlaten, in tranen en alleen tegenover velen.

De afbeeldingen van de vrouw gingen viral en werden veel gedeeld. Een groep moeders uit de lokale gemeenschap verzamelde zich met hun kinderen voor de deuren van het waterpark, in een echt sit-in uit protest ten gunste van het geven van borstvoeding en ter ondersteuning van Misty.

Dit is een geval zoals vele andere waarin noch gezond verstand noch compromis de overhand hadden. Elke moeder heeft het recht haar kind te voeden, zonder in conflict te komen met de meningen en gevoeligheden van anderen; borstvoeding geven in de buitenlucht moet een recht worden van alle moeders, laten we dat nooit vergeten.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt