Een meisje wordt naar de kust gesleept op haar opblaasbare eenhoorn: ze is gered van een veerboot

Janine image
door Janine

27 Augustus 2020

Een meisje wordt naar de kust gesleept op haar opblaasbare eenhoorn: ze is gered van een veerboot
Advertisement

Er zijn situaties die op het eerste gezicht volkomen normaal lijken en waarin we denken dat er niets vreemds of gevaarlijks kan gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan een rustige dag op het strand met de kinderen die in het water spelen, misschien op hun luchtbed en vlakbij hun ouders. Als je denkt dat het moeilijk is dat er iets riskants kan gebeuren, heb je het helaas mis, zoals het verhaal dat we je gaan vertellen laat zien.

De hoofdrolspeelster is een 4-jarig meisje dat, zittend op haar opblaasbare eenhoorn, werd meegevoerd door de stroming, net toen ze in het water speelde met haar ouders, die er niet in slaagden haar terug te halen. Gelukkig voor haar eindigde het ongeluk met een ongewone redding door een veerboot.

via Greek City Times

Petros Kritsonis/Facebook

Petros Kritsonis/Facebook

Het gebeurt zeker niet elke dag dat de bemanning van een groot passagiersschip een opblaasbare eenhoorn tegenkomt, compleet met een "passagier”, op zijn route. Dit was echter het toneel waarvoor de mannen van de Salaminomachos zich bevonden, de Griekse veerboot die gelukkig door de wateren ging waar het kind aan de controle van haar ouders was ontsnapt.

Het incident vond plaats in Griekenland, in Rio Patras, niet ver van de havenstad Patras. Toen de ouders van het meisje zich realiseerden dat ze haar door de stroming niet konden bereiken, waarschuwden ze onmiddellijk de lokale autoriteiten, die maatregelen namen om haar te vinden en in veiligheid te brengen.

Advertisement
Petros Kritsonis/Facebook

Petros Kritsonis/Facebook

Ook de kapitein van de Salaminomachos, Grigoris Karnesis, was van de situatie op de hoogte gebracht, en toen hij zich voor het meisje met haar opblaasbare eenhoorn bevond, voerde hij alle nodige manoeuvres uit om haar te redden van de wateren die haar hadden “meegenomen”. Het meisje, benaderd door het grote schip, was duidelijk in shock, net als haar moeder, toen ze hoorde dat haar dochter veilig en wel was.

Όταν η ανεμελιά μπορεί να καταλήξει σε τραγωδία... Συγχαρητήρια στον καπετάνιο και το πλήρωμα του πλοίου Σαλαμινομάχου για τις ενέργειες που απέφεραν την θετική κατάληξη. Η ανάρτηση του βίντεο δεν έχει σκοπό να επιρριψει ευθύνες, αλλά να καταδείξει την επικινδυνότητα των θαλάσσιων παιχνιδιών που κατά κόρον χρησιμοποιούμε όλοι.

Pubblicato da Petros Kritsonis su Lunedì 24 agosto 2020

Petros Kritsonis/Facebook

Een verhaal dat gelukkig goed afliep, maar veel erger had kunnen zijn. We complimenteren de mannen die het meisje hebben gered en hopen dat deze episodes niet meer voorkomen.

Advertisement