Een klein meisje verdwaalt in het bos: haar hond beschermt haar gedurende 12 dagen en helpt vervolgens de hulpverleners om haar te vinden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een klein meisje verdwaalt in het bos:…
Een kindje vermaakt zich in de dierentuin: wat de leeuwin doet is eigenaardig... en verontrustend! Het lijkt op een normaal gebouw, maar wacht maar tot de wind komt opzetten... WOW!

Een klein meisje verdwaalt in het bos: haar hond beschermt haar gedurende 12 dagen en helpt vervolgens de hulpverleners om haar te vinden

23 September 2016 • Door Sarah Nichele
112.641
Advertisement

Als we wat tijd doorbrengen in de natuur, beseffen we vaak hoe erg we zijn losgekoppeld van de natuur. We rekenen volledig op onze technologische hulpmiddelen en laten de natuur links liggen (of hier de dupe van zijn), terwijl men een aantal generaties terug het moest hebben van overlevingsstrategieën en technieken die alleen mogelijk waren door zich te wenden tot de natuur. 

Het verhaal van dit laat zien dat het overlevingsinstinct echter nog wel aanwezig is in de ziel van de moderne mens: de 3-jarige Karina Chikitova was 12 dagen lang vermist in een Siberisch bos en keerde uiteindelijk terug naar haar familie met slechts een paar krasjes. Hoe heeft ze dit kunnen overleven? Ze was samen met een trouwe vriend... 

Haar oma dacht dat ze met haar vader de stad in was gegaan. Toen bleek dat dat niet het geval was, belde ze de politie. Het meisje was samen met haar hond verdwenen.

Het hele dorp was op de been om het 3-jarige meisje te zoeken. Na meer dan een week werd de hond van het meisje gevonden, maar van het meisje zelf ontbrak elk spoor.

Advertisement

De hond, Kyrachaan genaamd, was geagiteerd en probeerde mensen over te halen om hem het bos in te volgen.

Hij wist waar Karina was en hij begreep dat deze mensen haar konden redden. 12 dagen na haar vermissing werd het meisje gezond en veilig teruggevonden op 7 km afstand van haar huis.

Karina keerde ondervoed en met een aantal krassen hier en daar terug, maar dat was niets in vergelijking met waar rekening mee werd gehouden: dat het meisje het er zo goed vanaf heeft gebracht, is hoogstwaarschijnlijk te danken aan haar hond.

Advertisement

Haar trouwe vriend beschermde haar tegen de kou van de Siberische nachten met zijn vacht, heeft waarschijnlijk de wolven en beren waar het bos rijk aan is afgeschrikt en hij bood haar gezelschap.

Het verhaal van Karina werd een symbool voor Siberië en om deze reden werd er op het Yakutsk vliegveld een standbeeld ter ere van deze gebeurtenis onthuld.

Zonder twijfel, is de hond Kyrachaan een held!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt