Een timmerman legt zijn hele leven geld opzij: dankzij zijn opofferingen kunnen 33 jongeren zich inschrijven op de universiteit - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een timmerman legt zijn hele leven geld…
17 kapsels die zo extravagant zijn dat mensen ze onsterfelijk wilden maken Dit schattige meisje met het syndroom van Down is al een model: op haar 2e wordt ze een symbool van inclusiviteit

Een timmerman legt zijn hele leven geld opzij: dankzij zijn opofferingen kunnen 33 jongeren zich inschrijven op de universiteit

Door Janine
4.687
Advertisement

Soms zijn het van de meest bescheiden en eenvoudige mensen waaruit de grootste gebaren van de mensheid en altruïsme ontstaan, die maar weinigen in staat zijn om zelfs gedurende hun hele leven in praktijk te brengen. Dale Schroeder was een van hen en, zonder ophef, wijdde hij zijn inspanningen en zijn spaargeld om goed te doen aan anderen, in een poging om tientallen mensen een van de belangrijkste troeven in het leven te bieden: onderwijs.

Toen hij overleed, waren er geen naaste familieleden bij de begrafenis van deze man, maar in plaats daarvan kwamen 33 onbekenden naar de ceremonie, die allemaal een sterk gevoel naar Dale toe deelden: ze voelden zich alsof ze zijn kinderen waren.

via: KCCI

Schroeder was een bescheiden timmerman uit Iowa, die in zijn leven altijd veel tijd aan zijn werk heeft besteed, met geduld en toewijding. Hij stond zichzelf niet veel vermaak of tijdverdrijf toe en leidde een eenvoudig en nogal sober bestaan. De aanzienlijke besparingen die hij tijdens al de jaren dat hij werkte, had opgebouwd, hadden een heel specifiek doel: mensen in nood helpen om de kosten van de universiteit te dekken.

Advertisement
foto: KCCI/YouTube

Dat klopt: voor veel mensen is het behalen van een geschikt opleidingsniveau helemaal niet eenvoudig, vaak vanwege de hoge kosten van inschrijving en het levensonderhoud tijdens de studie. Gezien het aanzienlijke bedrag waarover Dale beschikte (ongeveer 3 miljoen dollar) besloot hij, zonder al te veel na te denken, dat dat geld na zijn dood perfect zou zijn om de opleiding van 33 van zijn jonge medeburgers te financieren. En de resultaten lieten, tot zijn grote vreugde, niet lang op zich wachten, aangezien velen van hen nu gevestigde professionals zijn.

foto: KCCI/YouTube

Het verhaal van deze man met zijn ongelooflijke vrijgevigheid werd verteld door Kira Conrad, een van de mensen die door Dale werd geholpen, aangezien haar familie het zich niet kon veroorloven haar op enigerlei wijze naar de universiteit te sturen.

foto: KCCI/YouTube

Onnodig de verrassing te beschrijven van het meisje dat, net als de andere 32 gelukkige ontvangers van de vrijgevigheid van de man, praktisch veel te danken heeft aan een onbekende, die helaas niet eens kon worden bedankt voor wat hij deed, gezien zijn overlijden.

Advertisement
foto: KCCI/YouTube

Er zijn nauwelijks woorden om het enorme altruïsme te beschrijven waarvan deze man drager is geworden. Schroeder was - en zal dat altijd zijn - een model dat moet worden gevolgd, een perfect voorbeeld van hoe je echt een onuitwisbare stempel op het hart van mensen kunt drukken.

foto: KCCI/YouTube
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt