Een 9-jarig meisje wordt niet uitgenodigd door haar leeftijdsgenoten: "ze is te dik, te lelijk en te arm"

Janine image
door Janine

10 September 2020

Een 9-jarig meisje wordt niet uitgenodigd door haar leeftijdsgenoten: "ze is te dik, te lelijk en te arm"
Advertisement

Helaas leren sommige kinderen van jongs af aan wat het betekent om met menselijke slechtheid om te gaan. We hebben het duidelijk over alle zeer jonge slachtoffers van pesten en uitsluiting, die bepaalde behandelingen van anderen niet verdienen: gedrag dat lange tijd een stempel kan drukken.

Hoewel er tegenwoordig meer bekendheid bestaat over de kwestie dan in het verleden, is pesten nog steeds een zeer aanwezig fenomeen. We beseffen dit wanneer we verhalen lezen zoals dat wat we je gaan vertellen, waarin een 9-jarig meisje een afwijzing moest ondergaan die “gemotiveerd” werd door haar fysieke verschijning. Haar moeder wilde het verhaal bekendmaken, wat een verhit debat op internet op gang bracht.

via Love what matters

Advertisement
Nicole O'Shea - Love What Matters

Nicole O'Shea - Love What Matters

"Te dom, te dik, te lelijk, te arm, te luidruchtig, wild en rommelig." Als je denkt dat een groep kinderen zulke lelijke dingen niet kunnen uiten, misschien omdat we denken dat ze "onschuldig" en "onschadelijk" zijn, dan heb je het helemaal mis. Nicole's dochter, 9 jaar oud, was niet uitgenodigd voor een gelegenheid, precies om deze redenen, duidelijk het resultaat van lelijk en onnodig gepest.

Het meisje kreeg dus niet alleen te maken met een afwijzing, maar ze was ook diep geschokt door de dingen die ze over haar zeiden. Hoewel een ouder zijn best kan doen om een ​​gepest kind te troosten en op te beuren, zullen het plagen en beledigen altijd een stempel drukken op de slachtoffers. Daarom heeft Nicole besloten om aan de wereld bekend te maken wat er is gebeurd, op de blog Love What Matters, waarin ze zonder filters de slechtheid beschrijft waartoe kinderen in staat zijn tegenover hun leeftijdsgenoten.

Advertisement
nicolesearching/Instagram

nicolesearching/Instagram

"Op haar negende leert ze al hoe het voelt als de negativiteit van de wereld je hart breekt", schreef ze. "Wij, als ouders, moeten haat uitwissen en vertrouwen en veerkracht in de harten van onze kinderen cultiveren." Met deze en andere belangrijke woorden schreef Nicole een belangrijke pagina vol waarheden in de strijd tegen pesten. Het laten horen van je stem en het uiten van je mening zijn ook fundamenteel in deze contexten.

Nicole O'Shea - Love What Matters

Nicole O'Shea - Love What Matters

We zijn er zeker van dat geen enkel kind ooit het slachtoffer mag worden van soortgelijke situaties, en iedereen kan, op zijn eigen manier, iets doen om de situatie te verbeteren en te vechten tegen diegenen die geloven dat ze anderen kunnen neerhalen voor louter laffe persoonlijke voldoening.

Advertisement