Een broer en zus helpen elke dag een gehandicapte klasgenoot: de buschauffeur schrijft hun ouders om zich met hen te complimenteren

Janine image
door Janine

17 September 2020

Een broer en zus helpen elke dag een gehandicapte klasgenoot: de buschauffeur schrijft hun ouders om zich met hen te complimenteren
Advertisement

Als de kinderen op school zitten, zullen de ouders nooit weten wat ze doen of hoe ze zich tijdens schooltijd tegenover hun leeftijdsgenoten gedragen; zullen het pestkoppen zijn of worden ze zelf gepest? Of zijn het perfecte leerlingen? Totdat de onderwijsinstelling van zich laat horen en verontrustende brieven of e-mails naar de ouders stuurt, neem je aan dat het redelijk goed gaat, maar wat zou je doen als je onverwachts een brief van de schoolbuschauffeur zou krijgen over het gedrag van jouw kinderen?

via Chasing News

Advertisement
 Facebook/Cindy Clausen

Facebook/Cindy Clausen

De chauffeur heet Cindy Clausen, en elke dag merkt ze vanuit haar stoel en haar spiegel de houding en het gedrag van de kinderen in de schoolbus op; sommigen zijn beslist ongedisciplineerd, terwijl anderen een hart van goud hebben naar degenen die het het meest nodig hebben; dit is het geval met broer en zus Annaliese en Jorge, die elke ochtend in de bus Jaxson gezelschap houden, een kind dat door een specifieke medische aandoening moeilijk kan lopen.

Elke dag zag Cindy dat de twee Jaxson hielpen bij het in- en uitstappen van de schoolbus, zijn rugzak dragen als het kind dat niet kon of wanneer hij moe was; daarom besloot de chauffeur een bedankbrief te schrijven aan de ouders van Annaliese en Jorge:

Advertisement
 YouTube/Chasing News

YouTube/Chasing News

“Ik moet jullie schrijven om te vertellen hoe mooi jullie kinderen zijn, van binnen en van buiten! Dit kan alleen door jullie komen, jullie geduld en begeleiding, van de voorbeelden die jullie geven en leren. Ik heb een jongen in mijn bus genaamd Jaxson. Allebei de kinderen hebben hem veel medeleven en steun getoond. Elke dag vragen de kinderen of ze bij Jaxson mogen zitten.

YouTube/Chasing News

YouTube/Chasing News

"Sommige dagen is Jaxson een beetje verdrietig als hij in de bus stapt, maar zodra hij Annaliese en Jorge ziet lacht hij. Jaxson heeft moeite met lopen en het duurt even voordat hij op zijn plek zit. Vandaag ging Annaliese naast hem zitten en vertelde : “Kom op Jaxson, je kunt het” en toen we bij school kwamen, nam Jorge het dragen van de rugzak voor zijn rekening!

[...] Ik weet dat jullie weten hoe geweldig jullie kinderen zijn, maar ik wilde laten weten dat iedereen het heeft opgemerkt! Cindy Clausen Bus nr. 50."

Woorden die niet alleen de ouders van Annaliese en Jorge verrasten, maar ook de internetgebruikers, nadat de brief van Cindy Clausen was gepubliceerd en gedeeld op de Facebook-pagina Love What Matters.

There is hope for America. #LoveWhatMatters A Love What Matters Original Story Submitted by Cindy Clausen

Pubblicato da Love What Matters su Domenica 13 novembre 2016

YouTube/Chasing News

Wat Cindy schreef, is echt waar: alleen binnen het gezin is het mogelijk om de fundamentele waarden van het leven te leren: solidariteit, empathie, gemeenschapsgevoel, respect.

Een pluim voor Annaliese en Jorge en voor hun buitengewone ouders die zo'n geweldig voorbeeld zijn!

Advertisement