Een leraar zonder internetverbinding gaat elke dag naar een bar om zijn studenten op afstand les te geven

Janine image
door Janine

15 September 2020

Een leraar zonder internetverbinding gaat elke dag naar een bar om zijn studenten op afstand les te geven
Advertisement

De Covid-19-epidemie heeft veel gewoonten en gedragingen die we altijd als natuurlijk beschouwden in toom gehouden, waardoor we gedwongen werden om een manier uit te vinden om te communiceren en anderen “dichtbij” te voelen, zelfs op afstand. Technologie en internet helpen ons in deze gevallen enorm: als scholen gesloten zijn en studenten thuis moeten blijven, moet de leraar in ieder geval in staat zijn om thuis les te geven, via zijn computer en internetverbinding. Er ontstaan ​​problemen wanneer leerlingen of docenten helemaal niet over deze technologische materialen beschikken. Deze leraar uit Tlalnepantla de Baz, in Mexico, gaf bijvoorbeeld elke dag van de week les vanuit een internetcafé.

via Twitter / Pao nutriciòn

Advertisement
Twitter / Pao nutriciòn

Twitter / Pao nutriciòn

De foto werd gemaakt door een gebruiker die deze onmiddellijk op Facebook heeft gepost. Geleidelijk ging de foto viraal en bereikte ook andere sociale netwerken zoals Twitter. Het behoeft geen betoog dat alle gebruikers die over dit verhaal hoorden, hun solidariteit hebben getoond en de toewijding van deze leraar enorm hebben gewaardeerd (we kennen zijn identiteit niet, maar we weten dat hij duidelijk een man is die zeer toegewijd is aan zijn baan in het onderwijs).

Advertisement
Een leraar zonder internetverbinding gaat elke dag naar een bar om zijn studenten op afstand les te geven - 2

Veel gebruikers waren geïnteresseerd in dit verhaal en probeerden te begrijpen hoe ze deze leraar konden helpen, misschien door middel van donaties. Daarnaast werd ook aan het Secretariaat van Onderwijs in Mexico (SEP) gevraagd of het mogelijk was om de leraar de essentiële en noodzakelijke middelen te bieden om zijn werk als onderwijzer ook bij een aanhoudende pandemie te kunnen uitoefenen. Leraren zijn degenen die ons motiveren om constant te verbeteren en geen genoegen te nemen met lege begrippen. Hun beste lessen? Iets over kunnen brengen, naar hun voorbeeld, zoals deze leraar heeft laten zien.

Advertisement