Hij werkt als straatveger om zijn studie te bekostigen: jaren later werd hij ervoor beloond

Janine image
door Janine

08 Juni 2023

Hij werkt als straatveger om zijn studie te bekostigen: jaren later werd hij ervoor beloond
Advertisement

Iedereen zou zijn dromen moeten najagen, maar soms raken we ontmoedigd door de obstakels van het leven. Natuurlijk mogen we ze niet negeren, maar we moeten ze met bescheidenheid en zelfvertrouwen tegemoet treden: dit betekent niet dat we niet bang moeten zijn, maar de wil om het te overwinnen, het onbekende uit te dagen en onzekerheid te omarmen moet zegevieren.

Zo'n benadering vereist een open hart en een geest die bereid is zich aan te passen, en ook aandringen om hulp te vragen en ervaringen te delen, om iemands vastberadenheid te vergroten en het felbegeerde doel te bereiken. Het verhaal dat we je nu gaan vertellen is daar een mooi voorbeeld van.

via Harvard

Advertisement

An Open Letter to My Older Brother, It goes without saying that I never thought I would be accepted to Harvard Law...

Pubblicato da Rehan Staton su Giovedì 25 giugno 2020

Rehan Staton, oorspronkelijk afkomstig uit Washington, Verenigde Staten, behaalde zijn diploma rechten aan de Harvard University. Zijn opmerkelijke verhaal heeft hem van werken als vuilnisman naar rechtszaken gebracht. Hoewel hij veel goede herinneringen heeft, is zijn weg naar succes al vanaf de lagere school bergopwaarts.

"Ik zat in de tweede klas lagere school toen mijn moeder het huis verliet en mijn familie en ik kwamen in een periode van grote financiële moeilijkheden", onthulde de 27-jarige. Hoewel hij erkende dat zijn vader hard werkte om hem en zijn broer te onderhouden, was er altijd onzekerheid over huisvesting vanwege de schaarse economische middelen. "Ons huis had gaten in de plafonds, er groeide schimmel in de kelder en veel ruimtes hadden geen vloerbedekking. Het was een buitengewoon moeilijke situatie", vertelde Staton.

De situatie van totale negativiteit thuis ging ook over op de schoolomgeving en, zoals de jongeman zelf herinnerde, hielpen de leraren hem ook niet veel. Gebrek aan begrip, aanmoediging en lage achting voor zijn intelligentie hielpen hem zeker niet op zo'n gecompliceerd moment in zijn leven. Het gebrek aan zelfvertrouwen is zo groot geworden dat het hem steeds verder naar beneden heeft gebracht, vooral op academisch gebied, zozeer zelfs dat hij afstudeerde op het lyceum met slechte cijfers.

Advertisement
Pubblicato da Rehan Staton su Sabato 27 maggio 2023

Staton ging in het familiebedrijf werken om onafhankelijk te worden en zijn vader en broers te helpen. Zo begon hij zijn reis in het afvalverwerkingsbedrijf. Een nieuw begin voor de jonge man, niet alleen op professioneel vlak, maar ook op "schools" vlak. De jongeman, ook aangemoedigd door zijn collega's, deed er alles aan om weer te gaan studeren en slaagde er uiteindelijk in om toegelaten te worden tot de universiteit. In 2019 werd Staton getroffen door een mysterieuze ziekte die hem enige tijd bedlegerig hield, maar ondanks alles is zijn opmars niet gestopt.

Minder dan een jaar nadat hij ziek werd, slaagde hij met succes voor het toelatingsexamen aan de Harvard Law School. Zijn reactie op de acceptatie op Harvard werd vastgelegd in een video die het web rondging en zelfs de aandacht trok van de beroemde acteur en regisseur Tyler Perry, die besloot de volledige rechtenstudie te financieren.

De man is zijn roots nooit vergeten en doet er alles aan om zijn gemeenschap en iedereen die hulp nodig heeft te ondersteunen. Een mooi voorbeeld van bescheidenheid, doorzettingsvermogen en beloning. Complimenten!

Advertisement