Vrouw met het syndroom van Down studeert af in kunst en opent haar eigen galerie

Janine image
door Janine

21 Mei 2023

Vrouw met het syndroom van Down studeert af in kunst en opent haar eigen galerie
Advertisement

In een context waarin veel studenten verschillende soorten moeilijkheden ondervinden om hun academische pad te voltooien, zoals tijdschaarste, economische behoeften of zelfs de discriminatie en uitsluiting die in sommige onderwijsinstellingen voorkomen, is het voorbeeld van deze studente een bron van inspiratie.

Eleonora Caliri is een 35-jarige vrouw met het syndroom van Down die haar droom om af te studeren heeft waargemaakt. Ze studeerde 3 jaar Pedagogische Wetenschappen, Cultureel Erfgoed en Toerisme en schreef een scriptie over vrouwelijke kunst. Haar doel is om een ​​kunstgalerie te beheren die ook een bar is en om zich bezig te houden met toerisme.

via Il Messaggero

Advertisement

👏 Complimenti a 𝗘𝗹𝗲𝗼𝗻𝗼𝗿𝗮 𝗖𝗮𝗹𝗶𝗿𝗶‼️ Studentessa e pittrice con sindrome di Down, si è laureata oggi in beni culturali e...

Pubblicato da Unimc / Università degli Studi di Macerata su Venerdì 14 aprile 2023

"Ik heb er veel toewijding en doorzettingsvermogen in moeten stoppen", zei ze. Haar succes werd toegejuicht door velen die haar hebben geprezen voor haar vastberadenheid en voor haar voorbeeld in het aanmoedigen van andere mensen met het syndroom van Down om hun studie voort te zetten.

De jonge vrouw heeft veel artistiek talent getoond en heeft belangrijke doelen voor haar toekomst. Met de steun van familie en vrienden zal ze ongetwijfeld belangrijke resultaten kunnen behalen. Eleonora maakte duidelijk dat er geen onoverkomelijke barrières zijn als je een doel wilt bereiken.

Advertisement

🎓 Complimenti a Eleonora Caliri, che ieri ha conseguito la laurea triennale in Scienze della formazione, dei beni...

Pubblicato da Alessandra Locatelli su Sabato 15 aprile 2023

Eleonora sloot haar universitaire loopbaan met veel inzet, maar ook met grote voldoening af. "Ik moest hard werken en me aanpassen aan nieuwe situaties en nieuwe inhoud, het was een enorme toewijding die vastberadenheid en geduld van mijn kant vereiste", legde ze uit. Zoals eerder vermeld, droomt ze er nu van om een ​​kunstgalerie te openen en in het toerisme te werken: "Ik zou graag een wereld vol kleuren willen, waar mijn frustratie dat ik niet volledig begrepen wordt, verandert in kansen op werk en economische onafhankelijkheid", aldus de jonge vrouw.

Ondanks de moeilijkheden en vooroordelen waarmee ze te maken kreeg, was Eleonora in staat haar passie te cultiveren en een belangrijke mijlpaal te bereiken, waarmee ze aantoonde dat het syndroom van Down geen limiet is, maar een diversiteit die de wereld verrijkt met nieuwe tinten en nieuwe kleuren.

Advertisement