Drie autistische kinderen zijn uitgesloten van feestjes en niemand komt naar die van hen, de moeder: "het doet me zo'n pijn"

Janine image
door Janine

11 Oktober 2020

Drie autistische kinderen zijn uitgesloten van feestjes en niemand komt naar die van hen, de moeder: "het doet me zo'n pijn"
Advertisement

Hoewel tegenwoordig het collectieve bewustzijn van bepaalde onderwerpen veel meer aanwezig is dan in het verleden, zijn er om ons heen nog steeds veel voorbeelden van discriminatie, verhalen en episodes waar we nooit over zouden willen lezen maar die helaas gebeuren.

Net zoals Katrine Peereboom vertelde over de delicate kwestie van autisme bij kinderen en alle verschillen waarmee kinderen met deze aandoening in het dagelijks leven te maken hebben. Haar drie kinderen werden met deze eigenschap geboren en dagelijks lijden ze eronder.

via Kidspot

Advertisement
Kathrine Peereboom/Facebook

Kathrine Peereboom/Facebook

De uitbarsting van deze moeder op de blog Kidspot ging snel het internet over, toen de vrouw vertelde wat het werkelijk betekent om voor kinderen te zorgen die niet, zoals anderen, het geluk hebben gehad om op te groeien zonder specifieke problemen.

"Veel mensen snappen niet eens hoe een persoon met autisme is, ze bestempelen het gewoon als vreemd," merkte ze op, denkend aan haar dagelijkse worstelingen. "Als iedereen er meer over wist, zouden ze kunnen begrijpen waarom iemand zich anders gedraagt."

Ze verwees duidelijk naar haar zoons Oliver, Joshua en Tyler, voor wie, zoals ze zei, elke handeling - zelfs de eenvoudigste - in een echte nachtmerrie kan veranderen. Om nog maar te zwijgen van de discriminatie en het wantrouwen die ze om hen heen opwekken. De kinderen worden zelfs vaak uitgesloten van verjaardagsfeestjes en er komen bijna geen kinderen op die van hen. "Het doet me zo’n pijn”, vervolgde Kathrine "Ik haat het om te zien hoe wreed mensen kunnen zijn".

Advertisement
Kathrine Peereboom/Facebook

Kathrine Peereboom/Facebook

Voor haar kinderen is zelfs het knippen van hun haar gecompliceerd, een echte uitdaging om mee om te gaan, waarvoor ze doodsbang zijn. Zoals Kathrine zei, dacht ze tijdens een bezoek aan de kapper, waar ondanks de moeilijkheden gelukkig alles goed ging, eindelijk dat mensen de toestand van haar kinderen begrepen hadden. In plaats daarvan hoorde de vrouw bij het verlaten van de salon een van de klanten die daar was, geïrriteerd commentaar geven dat hij "de hele tijd naar het gejammer van Joshua en Tyler moest luisteren".

Onnodig te beschrijven hoe ontmoedigend het kan zijn om te beseffen dat mensen een ​​dergelijke houding kunnen hebben, zelfs in een openbare situatie. “Hij is een autistisch en onschuldig kind! Hoe kun je het hem kwalijk nemen?” schreeuwde Kathrine naar de man en barstte in tranen uit van de pijn. Een episode die veel zegt over hoe vreselijk het kan zijn om gediscrimineerd te worden, vooral wanneer de "doelwitten" nietsvermoedende kinderen zijn.

Kathrine Peereboom/Facebook

Kathrine Peereboom/Facebook

"Voor mijn kinderen is discriminatie overal: scholen wijzen ze af, sportactiviteiten, ze worden niet uitgenodigd voor feestjes en iedereen kijkt hen wreed aan en geven gruwelijke opmerkingen, men lacht en wijst naar ze", zei Kathrine. “Ik hoop alleen dat ik ze de vaardigheden heb gegeven die ze nodig hebben om te ontsnappen aan de negativiteit.” En dat hopen wij ook, dat we eindelijk, overal, kunnen beseffen dat de "speciale" behoeften van sommige individuen geen reden voor uitsluiting kunnen en mogen zijn.

Advertisement