Een moeder barst in tranen uit als er maar één kind op het feestje van haar zoon met het syndroom van Down komt

Janine image
door Janine

19 September 2020

Een moeder barst in tranen uit als er maar één kind op het feestje van haar zoon met het syndroom van Down komt
Advertisement

De verjaardag van een kind is niet alleen een gelukkig moment voor kinderen, die de mogelijkheid hebben om urenlang plezier te maken, een dag helemaal aan hen gewijd, maar het geldt ook en vooral voor de ouders, trots om een ​​onvergetelijke ervaring te kunnen bieden aan hun kleintjes.

Helaas leert de wereld ons soms echter dat de ongevoeligheid en slechtheid van mensen geen grenzen kennen, zo erg zelfs dat een aangename situatie een reden kan worden voor verdriet en pijn, vooral voor degenen die op een wrede manier buitengesloten worden door mensen die zichzelf als "normaal" of "vrienden" beschouwen. Dit was precies het geval met de kleine Jude, een kind met het syndroom van Down: zijn verjaardagsfeestje was niet bepaald wat hij ervan had verwacht.

via nosilla865/Tik Tok

Advertisement
nosilla865/Tik Tok

nosilla865/Tik Tok

Slechts één kind: stel je het verdriet voor dat kan worden veroorzaakt bij een 5-jarig kind wanneer, blij met het organiseren van de verjaardag, slechts één van de tientallen verwachte personen naar het feest komt. De teleurstelling was natuurlijk ook voor Jude's moeder groot, die de nare gebeurtenis die ze had meegemaakt met iedereen wilde delen.

In een video die op Tik Tok werd gepost, vertelde ze, niet in staat om de tranen, het verdriet en de wanhoop te bedwingen over het feit dat er slechts één kind op de verjaardag van haar zoon kwam. “Hij beseft niet echt wat er is gebeurd, maar wat zal er gebeuren als hij zich realiseert dat hij expres buitenspel wordt gezet?” vroeg de moeder zich af, en we kunnen haar boosheid alleen maar delen.

Advertisement
nosilla865/Tik Tok

nosilla865/Tik Tok

“Het was een verschrikkelijke dag - vervolgde ze - het heeft mijn hart gebroken.” Een zeer aangrijpende boodschap die gelukkig veel steun heeft gekregen van webgebruikers, waardoor een echt bewustwordingsnetwerk is ontstaan ​​over de kwestie van inclusie en de noodzaak om iedereen dezelfde kansen te geven.

nosilla865/Tik Tok

nosilla865/Tik Tok

De kleine Jude is bovendien niet "schuldig" aan zijn gezondheidstoestand, een veronderstelde diversiteit die voor iedereen een bron van verrijking kan en moet zijn, van kinds af aan.

Advertisement