Een 9-jarige jongen rust verkleed als mascotte langs de weg uit: hij vermaakt automobilisten voor wat geld

Janine image
door Janine

23 September 2020

Een 9-jarige jongen rust verkleed als mascotte langs de weg uit: hij vermaakt automobilisten voor wat geld
Advertisement

In de wereld zijn er helaas veel gezinnen die ver onder de armoedegrens leven en er alles aan doen om zichzelf en hun kinderen tenminste het minimum te garanderen. De Coronavirus-epidemie, die in 2020 praktisch alle landen van de wereld trof, was ongetwijfeld een nieuwe klap voor de wereldeconomie: veel mensen kwamen plotseling zonder werk te zitten en veel bedrijven sloten voor altijd hun deuren vanwege te hoge kosten. Zonder twijfel een dramatische situatie waar iedereen zo goed mogelijk mee om probeert te gaan. In Indonesië werd een 9-jarige jongen als mascotte in de straten van Jakarta gezien in een poging wat geld in te zamelen om zijn in moeilijkheden verkerende familie te helpen.

via Instagram / rhmadii__

Advertisement
@rhmadii__

@rhmadii__

Het jongetje heet Rehan, hij is 9 jaar oud, en hij werkt al zodat zijn arme familie de kosten van eten, huur en schoolgeld kan betalen. Hij is verkleed gezien in verschillende kostuums: van Tom en Jerry tot Spongebob, tot Dora de ontdekkingsreiziger. Elke dag heeft hij een ander kostuum aan om automobilisten te vermaken die in het verkeer vastzitten als ze naar hun werk rijden.

Advertisement
Een 9-jarige jongen rust verkleed als mascotte langs de weg uit: hij vermaakt automobilisten voor wat geld - 2

Rehan's verhaal ging viraal op sociale media nadat een Instagram-gebruiker hem had gezien en gefilmd terwijl hij moe aan de kant van de weg lag uit te rusten. De gebruiker in kwestie heeft ook met het kind gesproken, die uitlegde dat hij elke dag minstens 10 km loopt om als mascotte op straat te werken.

Een 9-jarige jongen rust verkleed als mascotte langs de weg uit: hij vermaakt automobilisten voor wat geld - 3

Op zijn leeftijd zou Rehan moeten uitrusten, spelen en naar school gaan, hij zou niet eens aan werken mogen denken. Helaas kies je niet de plek waar je geboren wordt en hebben sommigen meer geluk dan anderen. We hopen dat de verspreiding van zijn verhaal Rehan en zijn familie zal helpen om hun leven te veranderen, met de wens voor een betere toekomst.

Advertisement